Itinerarul lui Juan Carlos după ce a părăsit Spania din cauza scandalului de corupție

Sursa: Wikipedia

Fostul suveran spaniol, Juan Carlos, care s-a autoexilat în urma suspiciunilor de corupţie, se află în Republica Dominicană, scriu, marţi, ziarele La Vanguardia şi ABC, preluate de Reuters. Potrivit Agerpres, cele două publicaţii nu menţionează sursa informaţiei.

Fostul suveran, popular în trecut, era tot mai presat de anchetele procurorilor spanioli şi elveţieni privind suspiciunile de corupţie în legătură cu un contract de construcţii feroviare în Arabia Saudită. El a decis să îşi părăsească ţara pentru a-i permite fiului său, regele Felipe al VI-lea, să îşi păstreze tronul fără probleme. Casa regală a Spaniei a anunţat plecarea lui Juan Carlos marţi, fără a preciza destinaţia.

La Vanguardia susţine că fostul rege, în vârstă de 82 de ani, a plecat luni cu un automobil în Portugalia, de unde a luat un avion spre Republica Dominicană. Conform cotidianului, el intenţionează să rămână în statul din Caraibe câteva săptămâni, la o familie bogată de plantatori de trestie de zahăr, apoi va căuta o nouă destinaţie.

Luni, presa portugheză – canalul de televiziune TVI24 şi tabloidul Correio da Manha – informau că Juan Carlos se află la Cascais, o zonă de reşedinţe de lux de lângă Lisabona, unde şi-a petrecut o parte din copilărie. Nici pentru această informaţie nu se menţionează vreo sursă.

Avocatul fostului rege a declarat în aceeaşi zi că acesta ‘va rămâne la dispoziţia procuraturii’.

Primele reacţii la plecarea în exil a lui Juan Carlos arată că societatea spaniolă este divizată; unii sunt de părere că ar fi trebuit să rămână în ţară şi să aştepte judecata. El a avut un rol important în tranziţia Spaniei către democraţie, după dictatura lui Francisco Franco.

1 COMENTARIU

  1. Alo, alo… Franco l-a repus pe tron…!!..casa regală spaniolă e una dintre cele mai corupte din lume…o familie de escroci,de curve,de interlopi ..cum dracu’ i-a păcălit pe proștii ??… acum veniți la vorba celor din Catalunia… rușine !!!…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here