Jane Fonda plusează: „Voi fi arestată în fiecare vineri”

Jane Fonda în tinerețe. Foto: Aquarius Collection

Actrița Jane Fonda nu se lasă: susține că este pregătită să fie „arestată în fiecare vineri”, dacă asta va reuși să determine autoritățile americane să găsească soluții pentru combaterea încălzirii globale.

Jane Fonda a fost arestată în SUA, pentru că participa la un protest ilegal pe treptele Capitoliului din Washington. Acriţa de 81 de ani a fost încătuşată şi urcată într-o maşină de poliţie. Ea a fost acuzată de obstrucţionarea accesului într-o clădire federală, dar a fost eliberată după câteva ore. 

Jane Fonda participa, alături de alte 15 persoane, la un protest faţă de schimbările climatice, inspirat de tânăra activistă suedeză Greta Thunberg.

Actrița a vorbit luni seara, la CNN, despre arestarea sa. „Conduc o mașină electrică, reciclez, am scăpat de tot plasticul, dar acesta este doar un început, însă trebuie mai mult de-atât. La mijloc este o criză colectivă care necesită o acțiune colectivă. Așa că am decis să îmi folosesc celebritatea pentru a încerca să măresc sentimentul de urgență. M-am mutat la Washington și voi fi arestată în fiecare vineri”, a explicat Jane Fonda.

Celebra actriţă s-a mutat chiar la Washington pentru patru luni, ca să vină în fiecare vineri să protesteze la Capitoliu, clădirea unde se reuneşte Congresul Statelor Unite. Aceste demonstraţii vor avea loc sub numele „Vinerea Exerciţiilor de Incendiu” pentru că, a menționat Jane Fonda, trebuie să acţionăm împotriva încălzirii climatice cum am acţiona atunci când ne ia casa foc. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here