Crește scorul lui Joe Biden în Georgia, un stat-cheie pentru Trump

Candidatul democraților la Casa Albă, Joe Biden, a luat avans față de republicanul Donald Trump în voturile din Georgia, un stat-cheie.

Fostul vicepreședinte conduce acum în acest stat cu puțin peste 900 de voturi. Dacă pierde Georgia, Donald Trump nu mai are nicio șansă să câștige în Colegiul Electoral, singura lui șansă fiind să câștige restul statelor și să fie ales, apoi, cu ajutorul delegațiilor statelor din Camera Reprezentanților. 

Vineri, Serviciul poştal al Statelor Unite (USPS) a informat că aproximativ 1.700 de buletine de vot au fost identificate la centre de procesare a corespondenţei în statul Pennsylvania, în timpul a două verificări întreprinse joi, şi că buletinele sunt în curs de a fi predate autorităţilor electorale.

Într-un document înaintat către tribunal vineri dimineaţă, serviciul poştal informează că circa 1.070 de buletine de vot au fost găsite la centrul de procesare şi distribuire al USPS din Philadelphia. Alte în jur de 300 de buletine au fost găsite la centrul din Pittsburgh, 266 la Lehigh Valley şi restul la diferite alte centre de procesare.

În Pennsylvania buletinele de vot trebuie să fie primite până vineri seara pentru a putea fi numărate.

Un judecător federal american a respins cererea în regim de urgenţă din partea echipei de campanie a lui Donald Trump de oprire a numărării buletinelor de vot la Philadelphia atât timp cât nu sunt de faţă observatori republicani, transmite vineri Reuters.

Echipa lui Trump acţionase în justiţie puţin mai devreme la curtea federală din Philadelphia Comisia electorală a comitatului pentru a cere un ordin de urgenţă.

Echipa lui Trump invoca faptul că autorităţile electorale „refuză în mod intenţionat să permită accesul oricăror reprezentanţi şi observatori electorali din partea preşedintelui Trump şi a Partidului Republican”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here