Judecătorul din Dâmbovița care a interzis pancartele cu „Fără pensii speciale” și „Fără penali în funcții publice” a semnat o scrisoare de condamnare a lui Cristi Danileț

La cererea PSD, Biroul Electoral de Circumscripție (BEC) Dâmbovița a interzis sâmbătă Alianței USR-PLUS și folosirea pancartelor prin care susținătorii acesteia prezintă angajamentele din programul de guvernare precum „Fară penali în funcții publice”, „Fară pensii speciale”, „Cetățenie digitală”, „Împădurim România și combatem tăierile ilegale prin DNA-ul Pădurilor”, transmite Alianța într-un comunicat de presă.


„Această modalitate de prezentare a programului Alianței respectă regulile de distanțare sanitare necesare în pandemie și a fost aleasă pentru siguranța cetățenilor și a colegilor noștri. Decizia de azi urmează celei de interzicere a mesajului – O Românie fără hoție”, arată reprezentanții Alianței într-un comunicat de presă.

Alianța USR PLUS consideră că pancartele folosite de susținători nu se încadrează în definiția legii invocate de PSD în plângerea către BEC Dâmbovița pentru că nu se referă direct la un candidat și nici nu sunt inscripționate cu sigla organizației noastre, mai transmite sursa citată.

Și aceasta decizie va fi contestată la BEC, mai spune Alianța.

Biroul Electoral de Circumscripție Dâmbovița a admis joi sesizarea PSD care a cerut interzicerea promovării sloganului „O Românie fară hoție” al Alianței USR-PLUS pe motiv de „defăimare”. Alianța a precizat că sloganul „nu vizează persoane sau un grup de persoane ci expune o valoare, un principiu, care își are ecou atât în Constituție cât și în legislația penală”. Aceștia vor contesta la BEC decizia BEJ Dâmbovița.

Președintele BEC Dâmbovița este judecătorul Dragoș Popoiag. Acesta semna, în martie 2019, o scrisoare de condamnare a lui Cristi Danilet și de desolidarizare față de magistrații care protestau față de masacrarea legilor Justiției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here