Juncker regretă că nu s-a implicat în referendumul pentru Brexit

Pe final de mandat, Jean Claude Juncker a acordat un interviu pentru cotidianul spaniol El Pais. Președintele Comisiei Europene a vorbit despre ce va lăsa în urmă, dar și despre regretele sale.

Jean Claude Juncker a spus că deplânge faptul că instituția pe care o conduce regretul că instituția pe care o conduce „a decis să nu intervină” în 2016, când Marea Britanie organiza referendumul asupra apartenenţei sale la UE.

Implicarea ar fi fost necesară pentru a combate „campania de minciuni şi ştiri false” care a precedat acest referendum.

A fost o mare eroare”, iar „Brexitul este un moment tragic pentru Europa”, a subliniat Juncker.

Totodată, pornind de la dorinţa separatistă a Cataloniei, Juncker s-a declarat categoric împotriva „unui naţionalism stupid, deoarece acesta nu duce nicăieri”.

„Europa este un continent mic pe cale de a-şi pierde importanţa economică şi demografică. Prin urmare, nu este momentul pentru regrupări naţionaliste, ci mai degrabă pentru unirea populaţiilor”, este viziunea pe care Juncker o lasă moştenire la încheierea mandatului său în fruntea Comisiei Europene, a scris RADOR.

Mandatul Comisiei Juncker se termină la 31 octombrie. De la 1 noiembrie, va începe activitatea comisia condusă de Ursula von der Leyen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here