Jurnaliștii din Parlament, într-o situație dificilă. Primele măsuri luate de a PNL și ministrul Sănătății

Sursa: INQUAM/George Călin

Liderul PNL, Ludovic Orban, a fost cel care a confirmat oficial informația potrivit căreia un senator liberal are coronavirus, iar numele său este Vergil Chițac.

Între altele, Orban i-a avertizat și pe jurnaliștii din Parlament și care acoperă activitatea partidului să își ia propriile măsuri de precauție, inclusiv izolarea.

Între timp, discuțiile dintre jurnaliști și reprezenanții PNL s-au intensificat, din ambele părți punându-se problema limitării răspândirii epidemiei, în caz că vreunul dintre reporteri ar fi putut fi contaminat, pe fondul contactelor directe sau indirecte cu Vergil Chițac și alți colegi de-ai săi, parlamentari, indiferent de partid.

Printre primele măsuri avute în vedere de PNL, în relația cu jurnaliștii aflați în „prima linie”, se numără următoarele.

  1. Se vor recolta probe azi de la jurnaliștii care sunt prezenți la Parlament la reuniunea PNL.
  2. Se vor recolta probe azi de la jurnaliștii care sunt prezenți la Guvern.
  3. În cazul jurnaliștilor care NU sunt acum la Parlament, vă recomandăm autoizolarea. NU vă deplasați spre Guvern sau Parlament!
  4. Se vor recolta probe de la domiciliu pentru jurnaliști care au fost la evenimentele de la Parlament, Guvern, Cotroceni.
  5. Vom constitui o listă de jurnaliști care îndeplinesc criteriul privind contactul, adică jurnaliști care au fost recent la reuniunile PNL, sau ale Guvernului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here