Kiev Post: Fregata rusă Amiral Makarov ar fi fost atacată şi avariată de o rachetă antinavă ucraineană de tip Neptune, în apropiere de Insula Şerpilor

Fregata rusă Amiral Marakov ar fi fost atacată şi avariată de o rachetă antinavă ucraineană de tip Neptune, în apropiere de Insula Şerpilor din Marea Neagră, potrivit mai multor surse ucrainene, relatează Kiev Post, citat de News.ro.

Nava rusă era o fregată din clasa ”Burevestnik”, situată la prânz în apropiere de Insula Şerpilor, în largul Mării Negre, a informat agenţia de ştiri UNIAN, citând site-ul guvernamental  Dumska. Platforma de ştiri militare Gruz200, o sursă de obicei verosimilă, a scris că o sursă navală a confirmat că o rachetă antinavă ucraineană de tip Neptune a lovit fregata rusă.

Potrivit Dumska, o rachetă ucraineană de tip Neptune a vizat nava şi ”un număr mare” de avioane ruseşti se învârteau deasupra ei.

Un dispozitiv de monitorizare a navelor maritime a arătat o navă de salvare rusă identificată ca fiind SPK-46150 în drum spre locaţia fregatei, joi, în cursul nopţii. Un site de monitorizare a forţelor aeriene a identificat o dronă de recunoaştere Global Hawk cu rază lungă de acţiune a Forţelor Aeriene ale SUA deasupra locaţiei, vineri dimineaţa, la ora locală 5.00.

Nu a existat o confirmare a atacului din partea Ucrainei sau a Rusiei.

Parlamentarul ucrainean Oleksii Honciarenko a declarat într-o postare pe internet că nava de război lovită este Amiralul Makarov, o navă care se află în vestul Mării Negre de mai bine de o lună.

Moskva, nava-amiral şi cea mai mare navă de război a Flotei Ruse din Marea Neagră, s-a scufundat pe 14 aprilie, după ce a fost vizată de două rachete antinavă ucrainene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here