Kievul are nevoie de ”mii de generatoare” suplimentare, potrivit primarului Vitali Kliciko

Kievul are nevoie de „mii de generatoare” suplimentare, a declarat luni primarul capitalei ucrainene, Vitali Kliciko, la trei zile după un nou atac masiv rusesc care a vizat obiective energetice în Ucraina, relatează France Presse, citată de Agerpres.

„Avem nevoie de mai mult, de mii în plus. Am primit aproape 1.000, dar noi avem 500 de grădiniţe, 500 de şcoli în capitala ucraineană”, a indicat el.

Kievul, potrivit lui Kliciko, este astăzi „mult mai bine pregătit împotriva atacurilor, rachetelor ruseşti şi a dronelor (lansate de Moscova) decât era în urmă cu câteva luni”, dar el se declară „încă îngrijorat în privinţa alimentării cu energie electrică şi a încălzirii”.

Din octombrie trecut, după numeroase eşecuri pe teren, Moscova a vizat frecvent obiective ucrainene aşa-zise „esenţiale”, aruncând milioane de locuitori în frig şi întuneric, în toiul iernii.

Potrivit autorităţilor ucrainene, ultimul atac masiv de vineri a constat într-o salvă de 71 de rachete de croazieră şi drone kamikaze care au ţintit în special Zaporojie (sud), Harkov (nord-est) şi Hmelniţki (vest).

Deasupra Kievului, „10 rachete au fost doborâte”, spune Vitali Kliciko, care menţionează „avarii la reţeaua de electricitate”.

„Sunt mândru de angajaţii noştri. Ei lucrează 24 de ore din 24, şapte zile din şapte. Nu este o sarcină uşoară, dar serviciile noastre comunale funcţionează destul de bine”, a declarat el pentru AFP, aducând un elogiu rezilienţei ucrainenilor.

„Există rezistenţă pe linia frontului şi rezistenţă în interior, mai ales la Kiev, în capitală. În loc să fie deprimaţi, oamenii spun: +Este mai bine fără electricitate şi fără apă decât cu soldaţi ruşi!+”, adaugă AFP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here