Kim Jong Un i-a făcut o ofertă șoc lui Putin

Vladimir Putin, care dorește să întărească armata rusă în invazia Ucrainei, urmează să ia în considerare formarea unei alianțe cu Kim Jong Un, după cum relatează Daily Mail, citând agenția de presă rusă Regnum. În schimbul aprovizionării cu energie și cereale către Coreea de Nord, Putin ar câștiga 100.000. soldați care s-ar alătura soldaților ruși din două republici separatiste, pro-Kremlin, din Ucraina.

Coreea de Nord urma să informeze Moscova prin canale diplomatice că nu va fi doar dispusă să furnizeze lucrători pentru reconstrucția infrastructurii din Republica Populară Donețk și Republica Populară Lugansk, pe care Kim Jong Un le-a recunoscut recent ca state independente. De asemenea, dictatorul coreean urma să propună și trimiterea de soldați care să se alăture armatei ruse.

„Țara (Coreea de Nord) este gata să transfere până la 100.000 din soldați săi în Donbass. Phenianul își va putea transfera unitățile tactice în Donbas”, se arată în informația Regnum, citată de Daily Mail.

*Kim Jong Un vrea să trimită 100.000 soldați să se alăture armatei ruse în schimbul cerealelor

Igor Korotchenko, colonel în rezervă și redactor-șef al revistei Apărarea Națională a Rusiei, potrivit rapoartelor cotidianului britanic, referitor la reportajele pe linia Moscova  Phenian din programul rusesc al televiziunii de stat Rossiya 1, a spus că: „Nu ar trebui să ne sfiim să acceptăm mâna întinsă nouă de Kim Jong-un”. ”Există rapoarte conform cărora 100.000 de voluntari nord-coreeni sunt gata să vină și să ia parte la conflict.”

Deși gazdele programului s-au întrebat dacă soldații nord-coreeni ar putea fi voluntari sau dacă vor fi trimiși cu forța să lupte cu ucrainenii, Korotchenko a spus că se vor descurca pe câmpul de luptă pentru că sunt „rezistenți și nepretențioși” și „cel mai important lucru”, este ”motivația lor”.

„Dacă voluntarii nord-coreeni cu sistemele lor de artilerie, experiența bogată în lupta împotriva artileriei inamice și sistemele de lansare multiplă de mare calibru, fabricate în Coreea de Nord, vor să participe la conflict, ei bine, să dăm undă verde impulsului lor de voluntariat.”

El a mai spus: „Dacă Coreea de Nord își exprimă dorința de a-și îndeplini datoria internațională de a lupta împotriva fascismului ucrainean, ar trebui să o lăsăm”. Era „dreptul suveran al DPR și al LPR de a semna acordurile relevante”, a spus el.

Rusia a susținut în repetate rânduri că Ucraina este o țară „fascistă”, fiind una dintre numeroasele sale modalități de a încerca să justifice invazia brutală a lui Putin, care a ucis mii de civili și a făcut ca milioane de oameni să-și părăsească casele.

Între timp, Rusia ar trebui să înceteze participarea la sancțiunile internaționale împotriva regimului lui Kim, a susținut Korotchenko.

Legăturile dintre Rusia și Coreea de Nord datează din 1948, când Uniunea Sovietică a devenit prima țară care a recunoscut oficial RPDC. În timpul războiului din Coreea, armata populară coreeană a fost sprijinită de URSS.

Relațiile dintre cele două țări au continuat chiar și după dizolvarea Uniunii Sovietice, Vladimir Putin acordându-i mai multă importanță atunci când a fost ales președinte în 2000. Kim Jong Un a acceptat o invitație de a vizita Rusia în 2015, iar cei doi s-au întâlnit în Vladivostok, în 2019.

Când Putin și-a lansat invazia în Ucraina pe 24 februarie, Coreea de Nord a fost una dintre cele cinci țări care au votat împotriva rezoluției Națiunilor Unite care condamna invazia.

Coreea de Nord a devenit, de asemenea, a treia țară care a recunoscut independența statelor separatiste Donețk și Republicii Populare Lugansk din estul Ucrainei – teritoriu ocupat de forțele ruse în timpul invaziei.

Ucraina a reacționat rupând toate legăturile diplomatice cu Coreea de Nord.

*Rușii nu ar trebui să resimtă „nici o rușine” în ambiția lor de a distruge Ucraina ca stat independent

Recurgerea la ajutorul nord-coreenilor vine în vreme ce Rusia încearcă cu disperare să-și sporească forțele din prima linie prin recrutarea prizonierilor în schimbul renunțării la pedepsele lor de închisoare.

O armată de bărbați în vârstă de 50-60 de ani este, de asemenea, recrutată cu o ofertă de plată mai mare decât primesc mulți în economia muribundă a lui Putin.

Acesta vine în momentul în care invazia Rusiei asupra Ucrainei intră în a șasea lună, după ce Moscova se aștepta să cucerească Kievul în câteva zile. În schimb, forțele lui Putin s-au trezit luptând într-un conflict prelungit împotriva unei apărări aprige ucrainene, cu previziuni care ridică numărul morților ruși la zeci de mii.

Adăugarea recentă la arsenalul Ucrainei de sisteme de rachete HIMARS fabricate în SUA a început chiar să miște cadranul în favoarea Kievului în unele regiuni.

Oficialii ucraineni au spus că operează până la o duzină de sisteme HIMARS, a căror precizie și rază mare de acțiune au permis Kievului să reducă avantajul artileriei Rusiei.

Korotchenko este cunoscut pentru retorica sa acerbă pro-Putin.

Recent, el l-a îndemnat pe Putin să bombardeze Kievul cu o rachetă de croazieră Kalibr pe care scrie „Hasta la vista baby!”, în timpul vizitei de adio a lui Boris Johnson – nu pentru a-l „ucide” pe premierul britanic, ci într-o demonstrație de putere.

Rușii nu ar trebui să resimtă „nici o rușine” în ambiția lor de a distruge Ucraina ca stat independent, a mai spus el recent.

Un astfel de obiectiv a fost „absolut sănătos”, a spus el.

„S-a spus aici că Rusia încearcă să șteargă Ucraina de pe harta geopolitică a lumii”, a spus el. — Nu este chiar asta. Ştergem un proiect anti-Rusia de pe harta geopolitică a lumii…’

Ucraina „nu a existat niciodată” ca stat cu adevărat independent în trecut, a susținut el în mod fals. „Este o „formație” artificială care s-a născut datorită politicii naționale conduse după 1917 de bolșevici”, a spus el.

Dar acum Ucraina devenise „o trambulină pentru o grevă împotriva Rusiei”.

Elita sa politică „nu are dreptul să existe din punctul de vedere al intereselor naționale ale țării noastre”.

Occidentul „nu va putea influența hotărârea conducerii țării noastre și a poporului nostru pentru a face ca o astfel de amenințare din teritoriul numit acum Ucraina să nu mai existe niciodată”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here