Klaus Iohannis: Nu avem acum date care să arate un scenariu că Moldova ar fi ameninţată

Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, după ce a vizitat tabăra de refugiaţi de la vama Siret, că România porneşte de la scenariul în care acest conflict nu se va extinde, şi nu se va implica în acest conflict. ”Nu avem acum date care să arate un scenariu că Moldova ar fi ameninţată”, a spus şeful statului despre pericolul ca şi Republica Moldova să fie atacată, notează News.ro.

”Noi pornim de la scenariul în care acest conflict nu se va extinde, NATO nu va fi implicat în acest conflict militar şi nici România”, a spus preşedintele.

Klaus Iohannis a afirmat că rolul nostru pe care îl vedem este să ajutăm pe cei care au nevoie şi pe cei care rămân în Ucraina iar cu Moldova suntem într-o relaţie foarte strânsă.

”Suntem hotărâţi ca în situaţia în care e nevoie de ajutor, umanitar să intervenim şi acolo. Nu avem acum date care să arate un scenariu că Moldova ar fi ameninţată”, a spus preşedintele.

Despre un pericol pentru România, şeful statului a spus că noi nu calculăm un scenariu în care România să fie implicată în conflict sau să fie ameninţată.

”Eu pot să spun un lucru simplu, aici în România suntem acasă, asta este ţara noastră şi aici rămânem”, a arătat el.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here