Sursa: Presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a declarat, în conferința de presă de miercuri, că noul an școlar nu poate începe în condiții normale, atât timp cât pandemia nu va dispărea până în luna septembrie și că „ne îndreptăm spre un scenariu mixt – cu elevi la școală, dar și cursuri online.

Situația deschiderii noului an școlar și implicit a noului an universitar este una de extremă importanță și mă preocupă foarte mult. S-au făcut progrese importante în conturarea unor strategii și a unor scenarii. Școala sigur nu va începe în condiții normale, fiindcă pandemia până în septembrie nu va dispărea”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele Iohannis crede că ar fi foarte complicat ca în România să existe doar școală online și totul se îndreaptă spre un scenariu mixt.

Ar fi foarte complicat să avem numai școală online. Și atunci ne îndreptăm spre un scenariu mixt, unde probabil, și în funcție de condițiile locale, vom avea mai mult școală normală, deci cu elevii la școală, sau mai mult online, sau în sistem mixt. Cum vor decurge aceste lucruri va fi stabilit cu exactitate într-o săptămână sau două”, a mai spus președintele.

Măsurile pe care le gândim și pe care le vom lua sunt gândite în primul rând pentru siguranța copiilor, pentru siguranța cadrelor didactice și pentru a asigura un proces educațional de bună calitate”, a mai subliniat Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here