Un bărbat condamnat pentru cinci crime a stropit cu benzină o tânără de 17 ani și i-a dat foc. Victima, în stare gravă

Un bărbat condamnat pentru cinci crime și eliberat înainte de termen a incendiat seara trecută o tânără de 17 ani din Drobeta Turnu Severin. Fata are arsuri pe o suprafață de peste 80% din corp. Ea depusese plângere chiar săptămâna trecută împotriva lui pentru viol și agresiune, iar seara trecută bărbatul a vrut să se răzbune. Fata este acum în stare gravă la spitalul din Drobeta Turnu Severin și va fi adusă la București, la Spitalul Grigore Alexandrescu. 

Agresorul, Ion Cristian Turnagiu, 45 de ani, (foto) a stropit-o cu benzină pe tânără și i-a dat foc. Individul a fost prins de poliție, potrivit anchetatorilor din acest caz, care fac cercetări pentru tentativă de omor.

Este vorba despre un bărbat de 45 de ani, într-o relație încă nestabilită concret cu o fată de 17 ani. Corespondau pe o rețea socială și din motive încă necunoscute a mers la locuința ei și, după ce a stropit-o cu benzină, i-a dat foc. Din concluziile medico-legale preliminare rezultă că leziunile provocate de arsuri ar necesita pentru vindecare 40-45 de zile de îngrijiri medicale, cu punerea în pericol a vieții”, a declarat pentru Mediafax, Petrică Cercel, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți.

Din primele concluzii ale anchetei reiese că a intervenit fratele victimei, tot minor, care a reușit să stingă focul.

Agresorul, Ion Cristian Turnagiu, din Drobeta Turnu Severin, a comis, în 1993, cinci crime cu sânge rece, iar printre victime s-a numărat şi o femeie însărcinată în luna a şaptea. Turnagiu a comis crimele când avea 19 ani și a fost condamnat la 90 de ani de închisoare, adică la detenție pe viață. Cu toate acestea, în 2019, după 25 de ani de închisoare, în contextul modificării legilor justiției, a fost eliberat condiționat.

După eliberare, Turnagiu s-a mutat în comuna Dîrvari din Mehedinţi. Aici, s-a împrietenit cu o familie şi s-a apropiat de fata lor, o adolescentă de 17 ani.

Într-un moment în care tatăl ei era plecat la muncă în Olanda, fata s-a dus la poliţie şi l-a reclamat pe Ion Turnagiu pentru viol. Vineri seara, însă, fostul puşcăriaş a intrat peste ea în casă şi a incendiat-o. Medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire. 

Scena a stârnit revoltă în comunitate. Constantina Ciocşirescu, o localnică din Dîrvari, crede că autorităţile sunt vinovate pentru cele întâmplate. Marian, şi el fost puşcăriaş, consideră că Turmagiu nu trebuia lăsat liber. 

“Nici nu trebuia poliţia şi primăria să-l lase pe ăsta în sat.Vii tu de …nu ştie de unde e şi-l laşi pe ăla în comună la tine?! Datorită poliţiei şi primăriei.”, spune Constantina Ciocşirescu, o localnică din Dîrvari. 

“Aşa ceva în teritoriul nostru, în judeţul Mehedinţi, nu s-a întâmplat. E lumea toată paralizată de aşa ceva.”, a mai precizat o altă localnică. ”El trebuia să stea acolo unde-i e locul. Sau să fie supravegheat de autorităţi, ca-n alte ţări, odată ce este eliberat aşa”, a mai afirmat şi Marian Sprânceanu, localnic din Dîrvari.

În replică, Andreea Rădoi – purtătorul de cuvând al IPJ Mehedinți, s declarat: “În urma cercetărilor (ca urmare a plângerii depuse pentru viol – n.r.), polițiștii au plasat minora într-un centru de asistență socială, ca măsură de protecție. Familia s-a prezentat la sediul Direcției de Asistență Socială și au solicitat ca minora să fie lăsată în grija acestora”

Fostul deținut era monitorizat de poliție pentru că era în izolare la domiciliu, după ce fusese în Olanda chiar cu tatăl fetei.

Din spusele cetățenilor, de când a venit la noi în localitate, nu a avut un comportament să dea de bănuit că ar face ceva nelalocul lui. A fost sub monitorizare, a fost și asistența socială de când a venit din Olanda”, a declarat Claudiu Gîrgă, primarul comunei Dârvari.

Bărbatul a fost reținut acum de poliție sub acuzația de tentativă de omor.

Fata urma să fie transportată sâmbătă seara la Craiova, iar de acolo să fie preluată de un elicopter  SMURD ca să fie adusă la București. La spitalul din Mehedinți unde a fost transportată prima dată, nu există o secție pentru arși. Nici la Craiova nu există condiții pentru tratarea unor arsuri atât de grave, așa că fata va fi adusă la „Grigore Alexandrescu” în București, unde există 10 paturi pentru mari arși. În toată România sunt 23 de astfel de paturi, insuficiente însă. Ar fi nevoie de cel puțin un număr dublu.

Surse: Mediafax, Digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here