La Libre Belgique: A patra moarte suspectă din anturajul lui Putin, într-o săptămână

Vladimir Nesterov (foto) a murit la vârsta de 74 de ani. „Omul rachetă” al lui Vladimir Putin a murit pe 30 decembrie în condiții misterioase, scrie La Libre Belgique

Vladimir Nesterov era unul dintre cei mai buni ingineri ruși și proiectase rachetele rusești ”Angara”, pe care Kremlinul intenționa să le folosească pentru a lansări în spațiu. De asemenea, datorită contribuției sale, prima misiune rusă pe Lună este în curs de dezvoltare.

Dar, potrivit The Sun, el a fost acuzat și de delapidare: ar fi deturnat peste 57 de milioane de lire sterline. O anchetă penală a început apoi în 2014 împotriva lui Vladimir Nesterov. De atunci fusese ținut în arest la domiciliu.

Cauzele morții sale rămân necunoscute.

Aceasta este a patra persoană care moare în circumstanțe suspecte în anturajul lui Vladimir Putin, în decurs de o săptămână. Dmitri Zelenov, magnatul rus, murise în circumstanțe misterioase. Alexei Malsow, fost comandant al forțelor terestre ruse, dispăruse brusc. Pavel Antov, unul dintre cei mai bogați deputați ai Rusiei, a murit și el „o moarte accidentală”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here