Lansare de carte în avanpremieră la Săptămâna Haferland- povești cu prințese scrise de Veronica și Ann-Kathrin Schmidt

În cadrul Festivalului „Săptămâna Haferland”, desfășurat duminică, 31 iulie, la Criț, într-un decor care invită la poveste, în curtea Casei Kraus a avut loc o lansare inedită, în avanpremieră, a cărții ”Cip și Cirip sau Lumea magică a mamei și a fetiței ei”, de Veronica și Ann-Kathrin Schmidt. Un eveniment special dedicat celui mai important public, copiii care provin din familii defavorizate și care fac parte din proiectul educațional after-school al Fundației M&VSchmidt.

An de an, zeci de copii primesc sprijin din partea Fundației și sunt încurajați să învețe, să se descopere și să se dezvolte armonios în acord cu interesele și dorințele lor.

La Haferland, într-o atmosferă de vis, fetițe și băieți îmbrăcați în rochițe și cămășuțe albe de in, alergau desculți, rădeau și se bucurau de o zi liniștită de vară. De cum au auzit vocile autoarelor, Veronica și Ann-Kathrin Schmidt, copiii s-au așezat pe baloții de paie împodobiți cu pânză brodată cu motive săsești, într-un cerc, curioși și nerăbdători să descopere lumea nemărginită care se deschide în poveștile din cartea ”Cip și Cirip sau Lumea magică a mamei și a fetiței ei”. Ca la o șezătoare de odinioară, copii ascultau fragmente din carte, fermecați de povești, de întâmplări și de personaje. Copiii erau fascinați de ce tărâm imens pot explora prin lectură și cât de frumos întâmplările din povești pot fi transpuse în realitate. La finalul lecturii, copiii au fost curioși să afle mai multe și le-au întrebat pe autoare, Veronica și Ann-Kathrin Schmidt, despre universul magic descris în carte, despre ilustrațiile care farmecă privirile și invită la visare.

Curtea Casei Kraus a fost locul în care copiii au fost invitați să viseze, să-și imagineze și să se bucure. Glasurile și râsetele lor se auzeau peste tot și au însuflețit personajele din poveste, iar Lumea Reală și Lumea de poveste erau una și aceeași în armonia Ținutului Haferland.

Cip și Cirip sau Lumea magică a mamei și a fetiței ei”, scrisă de Veronica și Ann-KathrinSchmidt, este dedicată deopotrivă copiilor și părinților. Pentru părinți, pentru că ei sunt cei care construiesc o lume sigură, armonioasă și sănătoasă pentru copiii lor. Totodată, cartea își propune să îi încurajeze pe micii cititori pe drumul lor spre cunoaștere și devenire și să le ofere un univers plin de posibilități și oportunități, dar și încredere

Evenimentul de lansare a cărții va avea loc în luna septembrie, în București, și va fi organizat împreună cu editura Curtea Veche, cea care a publicat cartea. Fondurile obținute din vânzarea cărții vor fi folosite în scop caritabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here