Liderul deputaților PNL: De ce tace CSM în cazul fetei incendiate de criminalul liberat condiționat?

Inquam Photos / George Călin

Florin Roman, liderul grupului liberal din Camera Deputaților, acuză lipsa unei poziții la nivelul Consiliului Superior al magistraturii în cazul fetei de 17 ani incendiată de criminalul Ion Turganiu, după ce îl reclamase pentru viol.

Într-un comunicat remis vineri, politicianul face referire și la responsabilitatea altor doi actori importanți: „Unde era indignarea dumneavoastră și a Avocatului Poporului când 21.000 de infractori din generația Tudorel Toader erau lăsați liber pe stradă să ne atace mamele, soțiile și copiii?”

Comunicatul integral al lui Florin Roman:

  • Au trecut zile bune de la tragicul eveniment de la Mehedinți, unde un criminal în serie, eliberat condiționat după 5 crime, a incendiat o tânără, din răzbunare și s-a așternut liniștea în sistemul de justiție. Criminalul eliberat condiționat a avut timp suficient să acționeze pentru că deși a fost depusă plângere împotriva lui, un procuror nu l-a deranjat, iar un magistrat l-a pus în libertate.
  • De ce tace CSM în acest caz? Am înțeles că ICCJ a atacat la CCR legea care interzice eliberarea condiționată a criminalilor, violatorilor și tâlharilor pe motiv că ar produce efecte juridice doar pentru viitor. Așa? Și ce ați făcut voi stimați magistrați până acum pentru a-i opri să mai ucidă și să mai violeze? Să facă noi și noi victime! Sau unde erați domnilor când Dragnea și ai lui măcelăreau Codul Penal și Codul de Procedura Penală?
  • Unde era indignarea dumneavoastră și a Avocatului Poporului când 21.000 de infractori din generația Tudorel Toader erau lăsați liber pe stradă să ne atace mamele, soțiile și copiii? Este adevărat, unii ați protestat….în tăcere! Mulți judecători sunt extrem de îngăduitori cu interlopii, cu membrii dovediți ai crimei organizate, cu criminalii, violatorii și tâlharii. Care apoi ucid, violează și tâlhăresc din nou. Iar CSM tace! Ca și în cazul Turnagiu.
  • Dar vă adunați domnilor judecători în câteva ore să atacați impozitarea pensiilor speciale și blocarea interdicției de eliberare condiționata pentru criminali, violatori și tâlhari.
  • Ca deputat, m-am luptat ani de zile în Parlament cu Dragnea și compania care dorea complet mutilată justiția, care dădea mai multe drepturi infractorilor decât victimelor. Și nu regret! Eu cred în ideea de Justiție și port un respect deosebit pentru cei care își fac meseria, și nu sunt puțini!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here