Liderul Hell’s Angels România negocia achiziționarea de armament sârbesc și două asasinate. Detalii de thriller din decizia de extrădare

Marius Lazăr, liderul motocicliștlor români ai filialei Hell’s Angels voia să cumpere droguri de mare risc pe care să le vândă în SUA și România și să vândă mașini blindate, arme AK-47, grenade M26, pistoale și veste antiglonț produse în Serbia. Avea și de ucis doi rivali, conform newsonline.ro.

Marius Lazăr a negociat cu doi neozeelandei, dar și cu alți membri ai Hell’s Angels despre o tranzacție de 400 kg de cocaină destinată pieței din SUA, dar și 10 kg de cocaină pe care voia să le vândă în România. Totodată, el voia să înceapă să furnizeze mașini blindate, arme de asalt – de la AK 47, la grenade M26, pistoale Zastava, puști Zastava și veste antiglonț, produse la fabrica Zastava Arms, în Serbia.

Primele informații despre gruprea condusă de Marius Lazăr au fost furnizate autorităților române de către Departamentul de Jutiție al SUA. Pe baza informațiilor de americani, în perioada iulie – noiembrie 2020, poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalității Organizate Serviciul Antidrog au demarat primele investigații.

În urma colaborării cu autoritățile române, liderul grupării, Marius Lazăr a fost prins după o acțiune ca-n filme desfășurată concomitent în trei locuri din București și Ilfov.

Filmul negocierilor

La începutul acestei luni Curtea de Apel București a admis cererea autorităților americane de a-l extrăda în SUA, pe Marius Lazăr, unul dintre liderii locali ai Hells Angels.

Motivarea deciziei de extrădare, obținută de NewsOnline.ro, este spectaculoasă și arată o organizație Hells Angels implicată în activități de tip mafiot la nivel mondial. 

„În scopul perpetuării conspirației, ca parte și în scopul atingerii scopului acesteia, inculpații și alții au comis diverse fapte concrete în Districtul de Est al statului Texas și în alte părți”, se arată în dosar conform newsonline, apoi sunt descrise momentele negocierilor.

În jurul datei de 21 iulie 2020, neozeelandezii Michael Matthews Murray şi Patrick Johnson Marc s-au întâlnit la cină în București, România și au discutat despre cumpărarea de cocaină, inclusiv (1) să fie folosit orașul Beaumont, statul Texas ca bază pentru recepționarea plăților, producerea echipamentului industrial în care să se ascundă drogurile și exportul drogurilor din Statele Unite; (2) metode posibile de transfer ale fondurilor ca să se evită detectarea de către organele de aplicare a legii; și (3) acordul lor să se majoreze cumpărarea de 200 de kilograme cu încă 200 de kilograme în consignație, în total 400 kilograme de cocaină.

În jurul datei de 22 iulie 2020, Matthews și Lazăr, lider al filialei Hells Angels din România, au solicitat unei persoane (despre care cei doi știau că folosește orașul Beaumont, Texas, ca bază pentru operațiuni) să aranjeze asasinarea a trei bărbați din România, dintre care doi erau traficanți de droguri rivali și membri ai unui club de motocicliști rival.

în jurul datei de 29 iulie 2020, Matthews a fost de acord să trimită bani persoanei din Beaumont, Texas, ca plată pentru un asasinat, descriind omorul drept „neapărat”.

În jurul datei de 3 august 2020, Matthews a discutat despre importanța și posibile metode de spălare a câștigurilor din vânzarea transportului de 400 de kilograme de cocaină.

în jurul datei de 5 august 2020, Matthews i-a spus persoanei din Texas că asasinatul din România nu va afecta conducerea clubului Hells Angels din Statele Unite, explicând că victima „a vorbit și este un tovarăș rău, deci trebuie să dispară”.

în jurul datei de 24 august 2020, un membru al conspirației a efectuat trei tranzacții care au rezultat într-o depunere în valoare totală de 629.182 USD într-un cont bancar într-o bancă aflată în statul Texas, sumă care urma să fie retrasă în Beaumont, Texas. Din suma respectivă, Matthews a alocat 10.000 USD ca plată pentru asasinarea planificată a Victimei 1, iar restul ca plată parțială pentru transportul planificat de 400 de kilograme de cocaină.

În jurul datei de 27 și 28 august 2020, Lazăr a negociat achiziționarea armelor, inclusiv grenade și o pușca automată AK-47, ca să fie livrate în Statele Unite.

Mai multe detalii – AICI.

1 COMENTARIU

  1. Nu va mai uitați la filme americane!!!..bă ai dracului ăștia de la diicot…n-au fost in stare sa faca un dosar penal cu 10 august și au prins un nenorocit de motociist!!..Asta ca să-și mai spele din pacate, duceți-vă dracului de nenorociți..o regizate de tot căcatul mai lipseau caii și curvele si filmul lua oscarul…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here