Liderul PNL Iaşi, Alexandru Muraru: Îl respect pe Ludovic Orban, dar PNL trebuie să treacă la următorul nivel

Florin Citu/Alexandru Muraru, Facebook.
Florin Citu/Alexandru Muraru, Facebook.

Şeful liberalilor ieşeni, deputatul Alexandru Muraru, ales recent în funcţie, a anunţat miercuri că îl susţine pe premierul Florin Cîţu la conducerea partidului, el calificând drept nefirească încordarea din multe filiale PNL unde au loc alegeri, transmite News.ro.

Deputatul Alexandru Muraru a scris pe Facebook că alegerile interne din PNL nu sunt împotriva cuiva, ci sunt pentru un alt fel de a face politică.

”Europa se schimbă, România se schimbă, trebuie să ne schimbăm şi noi şi să ne adaptăm la ceea vor oamenii de la noi. Proiectul „România liberală” pentru următorii 8 ani este reţeta de succes pentru România, iar Florin este tipul de om politic pe care oamenii vor să-l vadă conducând un partid puternic, orientat spre dezvoltare, profesionalism, integritate, valori europene, cu relaţii instituţionale solide în parteneriatele externe”, afirmă liderul PNL Iaşi, Alexandru Muraru.

Şeful liberalilor ieşeni consideră că în multe organizaţii alegerile interne au arătat o încordare nefirească, fără precedent şi că ”acest lucru arată şi mai mult că PNL are nevoie de o schimbare”.

”Îl respect pe Ludovic Orban, a fost un preşedinte bun, dar PNL are nevoie de o schimbare de paradigmă. PNL trebuie să treacă la următorul nivel, trebuie să aibă capacitatea de a câştiga toate alegerile din 2024, să îşi deschidă porţile către cetăţeni bine pregătiţi, să fie un partener al mediului de business din România, să genereze reforme de amplitudine, proiecte strategice pentru cetăţeni şi administraţia publică, să aibă Moldova ca prioritate zero şi să vorbească despre valori europene, despre memorie, adevăr, reconciliere, condamnarea extremismelor şi să devină un partid reper pentru România”, mai spune deputatul Muraru.

Totodată, Alexandru Muraru a precizat că PNL trebuie să fie un partid transparent, deschis către oameni integri şi profesionişti.

”PNL este partidul democratic cu cei mai mulţi aleşi locali care luptă pentru comunităţile lor, unde proiectele lor sunt garanţia unei guvernări orientate către oameni, de aceea premierul, şeful Executivului, trebuie să fie şi liderul lor! Florin este un om foarte bine pregătit, integru, educat in Occident, iar profilul şi mentalitatea lui se regăsesc în viziunea mea pentru România de astăzi. Mai mult, viitorul preşedinte PNL trebuie să aibă o relaţie impecabilă cu şeful statului, un parteneriat de lungă durată”, adaugă Alexandru Muraru.

Liderul PNL Iaşi s-a arătat deranjat că în campania internă din partid se vehiculează teoria schimbării premierului în funcţie de rezultatul alegerilor din PNL.

”Un partid liberal european şi responsabil nu poate apela la tertipuri demult apuse. Funcţia de prim-ministru este atributul unui mecanism constituţional în centrul căruia e şeful statului şi Parlamentul, nu rezultatul unor ameninţări şi jocuri nedemne. Cu alte cuvinte, este fără îndoială că nu vom avea o nouă ceremonie de învestire a unui nou premier după 25 septembrie”, consideră deputatul Alexandru Muraru.

El mai spune că Moldova liberală este un proiect în plină desfăşurare şi că trebuie să fie prioritate zero pentru noua conducere PNL.

”Ce a făcut pt Moldova? Florin Cîţu este singurul premier din istoria României care a semnat decizia prin PNRR de a aloca regiunii Moldovei aproximativ 70 la sută din fondurile pentru infrastructură, în valoare de 2,6 miliarde de euro. În următorii ani România va beneficia de 80 de miliarde de lei într-o perioadă de 7 ani. Asta înseamnă 1 miliard de euro pe lună. Niciodată România nu a avut o asemenea oportunitate, de aceea avem nevoie de profesionişti în funcţiile cheie guvernamentale”, a mai spus liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru.

Covid-19: S-a intrat în faza unui lung salut de despărţire

1 COMENTARIU

  1. Macar, printre picaturi – politicianul spune unei intregi natii partea lui de adevar .Este inutil sa nu vrei sa intelegi ce se intimpla in lume .Acum nu discutam despre un concurs de frumusete sau despre care politician este mai versat in a spune basme .Este vorba despre ceea ce Romania va face in viitorii opt ani si cu cine poate face tot ceea ce ni se propune de la UE si nu numai .Sunt in joc sume uriase de bani interese economice si militare fara precedent , o lume intreaga se schimba accelerat .Sper ca este evident pentru o imensa majoritate a romanilor ceea ce ni se propune si ceea ce deja se face .Ar fi de admirat toti cei care dupa o viata intreaga de politica dimboviteana si care evident inteleg ce se intimpla sa renunte la a mai incurca apele .Acum in acest moment chiar – noi ca si romani – avem ce vota .Noul sef PNL nu poate fi altcineva decit cel care cumuleaza acceptul sefului statului si obtiunea votului filialelor din teritoriu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here