Preşedintele tinerilor din ALDE, Claudiu Catana, a anunţat, luni, că va vota la şedinţa de la ora 16:00 a Delegaţiei Permanente pentru ieşirea ALDE de la guvernare şi pentru alianţa cu Pro România. El a adăugat că nu mai vrea să rămână captiv într-o guvernare PSD „fără cap”, notează Mediafax.

Voi vota, astăzi (luni-nr.) la şedinta Delegatiei Permanente pentru ieşirea ALDE din guvernarea Dăncilă şi pentru noul proiect politic: Alianţa cu Pro-România. Cred că, împreună cu partenerii noştri, vom construi cea mai bună ofertă de dezvoltare a României. O ofertă pe care am convingerea că, împreună, vom fi capabili să o onorăm. Sunt convins, de asemenea, că toţi colegii din conducerea ALDE înţeleg însemnătatea deciziei de astăzi şi vor vota în consecinţă. Aşa cum am mai spus, între a rămâne captivi într-o guvernare PSD fără cap, care şi-a epuizat resursele de îndeplinire a programului de guvernare, şi a genera un proiect şi un suflu nou în politica românească, alegerea este simplă”, a scris Claudiu Catana, pe Facebook.

El a adăugat că PNL în frunte cu Klaus Iohannis şi USR se simt ameninţaţi de alianţa anunţată între ALDE şi Pro România.

Cel mai bun argument că această decizie este cea corectă îl reprezintă tocmai isteria cu care o comentează, pe reţelele sociale, propagandiştii de serviciu ai lui Klaus Iohannis şi ai USR. Aceşti oameni, care nu mai ştiu dacă să ne acuze de -ciolăneală- sau de oportunism politic, ştiu foarte bine că ambiţiile lor sunt ameninţate nu de PSD-ul paralizat al doamnei Dăncilă, ci de alianţa ALDE-Pro-România. O alianţă aşteptată de foarte mulţi români care, deşi nu se exprimă pe Facebook, îşi iubesc ţara şi îi vor binele”, a adăugat Catana.

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu discută, la ora transmiterii ştirii, cu premierul Viorica Dăncilă, la Guvern, au declarat surse politice pentru sursa citată. Întâlnirea vine în contextul şedinţei de luni a ALDE în care se va decide dacă formaţiunea rămâne sau nu la guvernare.

Liderul PSD Viorica Dăncilă a declarat, duminică, în Satu Mare, că nu a avut nicio discuţie cu preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, cu care va vorbi, luni, într-o şedinţă a coaliţiei, în care vor fi lămurite mai multe aspecte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here