Ce caracteristici are noul Volkswagen electric, abia intrat în producție. Mașina se anunță revoluționară

Factory visit with (f.l.t.r.) Michael Kretschmer, Prime Minister of the Free State of Saxony; German Chancellor Dr. Angela Merkel; Dr. Herbert Diess, Chairman of the Board of Volkswagen AG; Thomas Ulbrich, Member of the Volkswagen Brand Board of Management responsible for E-Mobility and Jens Rothe, Chairman of the General Works Council of Volkswagen Sachsen GmbH, during the start of production of the ID.3 at Volkswagen plant in Zwickau.

Grupul Volkswagen a început luni producţia ID.3, primul său model exclusiv electric ce va fi fabricat pe scară mare, la un preţ de aproximativ 30.000 de euro în Germania, transmit DPA şi Reuters, citate de Agerpres.

Modelul, care va fi produs de cei 8.000 de angajaţi de la fabrica Zwickau din Germania, va sta la baza altor vehicule electrice care vor fi lansate în viitor de cel mai mare producător auto european, mai notează Agerpres.

ID.3, mașina care trebuie să spele urmele Dieselgate

Este prima mașină complet electrică, produsă în masă de Volkswagen. De asemenea, este prima mașină din lume neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon. Gigantul din Wolfsburg a susținut că acest lucru a fost posibil deoarece numai energie verde este folosită pentru producerea bateriilor și mașinii în sine.

Presa de specialitate au găsit deja câteva asemănări între noul ID.3 și vechea Broscuță, mașina care a făcut din Volkswagen unul dintre cei mai mari producători auto din lume. Ambele vehicule au motorul în spate și tracțiune spate, au spațiul interior mai mare decât s-ar crede la prima impresie și au vocația de a fi „mașini populare”.

Volkswagen își dorește ca cea mai ieftină versiune a ID.3 să aibă un preț de pornire sub 30.000 de euro, în speranța că mai mulți oameni vor renunța la combustia internă pentru baterii. Până acum, compania germană a înregistrat 30.000 de precomenzi.

În versiunea cea mai ieftină, ID.3 ar urma să aibă o autonomie de până la 330 de kilometri cu o singură încărcare a bateriei. În timp ce, în varianta cea mai scumpă, autonomia va ajunge la 550 de kilometri. Un încărcător rapid va putea oferi suficient curent pentru 290 de kilometri de condus în doar 30 de minute.

Mașina vizionară”, așa cum a numit Volkswagen noul produs, ar urma să ajungă în garajele primilor clienți la mijlocul anului viitor.

ID.3 este prima mașină dintr-o familie mai mare, care va cuprinde un SUV, o furgonetă care va prelua spiritul celebrei dubițe VW adorate de hipioți, un sedan și decapotabilă pentru plajă, toate electrice.

Volkswagen a schimbat foaia și a început să investească în mobilitate electrică după scandalul Dieselgate, când firma a fost prinsă că păcălește testele de poluare ale unor mașini pe motorină. Compania germană a plătit cel puțin 18 miliarde de euro în amenzi, dar multe procese sunt încă pe rol.

Merkel: „Să creăm un milion de puncte de încărcare”

Germania ar trebui să aibă un milion de staţii de încărcare a automobilelor electrice până în 2030, a afirmat cancelarul german Angela Merkel îmtr-un mesaj video publicat duminică, înainte de întâlnirile pe care le va avea luni cu lideri ai industriei autp pe tema modului în care poate fi accelerată trecerea la vehiculele alimentate cu baterii, nepoluante, transmite Reuters, preluat de News.ro.

”În acest scop dorim să creăm un milion de puncte de încărcare până în 2030, iar industria va trebui să participe la acest efort, despre asta vom discuta”, a spus Merkel.

În prezent, în Germania există doar 20.000 de puncte de încărcare publice.

Premierul landului Saxonia Inferioară, Stephan Weil, unde se află sediul central al grupului Volkswagen, a declarat că vrea să vadă angajamente pentru instalarea a 100.000 de puncte de încărcare a automobilelor electrice până în 2021.

Weil este membru în consiliul de supraveghere al Volkswagen, care este dedicat trecerii la automobilele electrice, dar care doreşte să vadă dezvoltarea infrastructurii înainte de a putea să comercializeze cu succes aceste vehicule.

Întâlnirea de luni între cancelarul Merkel şi reprezentanţii industriei auto va fi a doua care se referă la accelerarea instalării punctelor de încărcare, astfel încât sectorul transporturilor din Germania să poată contribui la îndeplinirea ţintelor naţionale referitoare la emisii.

Posibilii cumpărători de automobile electrice s-au referit la lipsa infrastructurii de alimentare cu energie ca motiv al evitării automobilelor electrice.

Pe lângă alternativa automobilelor electrice la cele pe benzină şi motorină, guvernul va analiza şi vehiculele cu celule de hidrogen, guvernul şi producătorii auto împărţind în ambele cazuri costurile subvenţiilor pentru atragerea cumpărătorilor

Merkel a spus că guvernul vrea să protejeze locurile de muncă ale angajaţilor care fabrică automobile şi componente, devenind clar că pentru producţia de automobile electrice este nevoie de mai puţini lucrători decât în cazul celor convenţionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here