Inquam Photos/ George Călin

Jurnalistul Liviu Avram scoate în evidență un pasaj foarte periculos pentru democrația românească din motivarea CCR prin care a fost declarată ca neconstitutională desemnarea lui Ludovic Orban ca premier.

„Dacă nu belim noi această Curte Constituțională, ne va beli ea pe noi. Din decizia privind desemnarea lui Orban că premier aflăm că se pot face alegeri anticipate dacă și numai dacă e de acord tot Parlamentul, în unanimitatea lui.

Iată: ‘Dizolvarea forului legiuitor trebuie să fie rezultatul unor negocieri și înțelegeri politice în care să fie implicate toate entitățile parlamentare și să reflecte voință comună a celor care au obținut voturile cetățenilor în urmă sufragiului electoral’.

Articolul 89 a fost, practic, șters cu radiera din Constituție”, a scris Liviu Avram pe Facebook.

Și fostul consilier prezidențial Sebastian Lăzăroiu a găsit un alt paragraf care surprinde caracterul politicianist al deciziei CCR.

„Știu că toată atenția e la covid-19, dar mai avem infecția ccrvid-2020 la care avem ocazia să ne referim, dat fiind că au publicat motivarea scandaloasei decizii privitoare la nominalizarea unui premier surprins vorbind la televizor despre anticipate.

Așteptăm de mult motivarea acestor ridicoli politruci care au transformat CCR într-o speluncă a milițienilor și iată cum au întors-o din condei.

‘Desigur că sesizările privesc un conflict juridic de natură constituțională între Președinte și Parlament, astfel încât, aparent, conduită candidatului la funcția de prim-ministru excedeaza obiectului acestei cauze. Această conduită prezintă însă relevanță pentru aprecierea conduitei constituționale a Președintelui României’.

Pe scurt, refrenul militianului comunist – nu e treaba mea, dar uite că-mi bag nasul. Militianul care îți saltă permisul pentru consum de alcool, fără să-ți pună fiolă, dar fiindcă a văzut o eticheta pe care scria ‘Săniuță’ pe bancheta din spate. Nu e treaba mea ce scrie pe eticheta, dar nu pot să mă fac că n-am văzut, deci ai băut”, a scris Lăzăroiu pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here