Liviu Dragnea, eliberat „pe ascuns” o zi din închisoare

Foto: Irina Tănase/ Instagram

Liviu Dragnea a fost eliberat o zi din închisoare și deja s-a întors după gratii. Totul s-a făcut cu discreție maximă după ce precedenta permisie, care l-ar fi lăsat pe fostul șef PSD să meargă acasă de ziua lui, a fost anulată după ce presa a aflat.

Liviu Dragnea a fost eliberat ieri de dimineață și deja s-a întors după gratii, în această dimineață, a scris Digi24.

Potrivit Antena 3, fostul șef PSD s-a dus acasă, unde a stat alături de familie și de câțiva prieteni, fără să contacteze pe cineva din partid. Liviu Dragnea ar fi dezamăgit de succesoarea lui în fruntea partidului, a scris aceeași sursă.

Decizia de a-l elibera pe Liviu Dragnea a fost luată de conducerea Penitenciarului Rahova, care-l consideră un deținut model pe fostul lider PSD. Șeful parcului auto i-a făcut lui Dragnea o caracterizare demnă de invidiat, spunând că de fiecare dată deținutul a respectat programul, că a muncit atunci când trebuia și că nu a avut conflicte cu alți deținuți.

Cererea a fost avizată prima oară de comisia specială, apoi semnată de directorul penitenciarului. Ieri a apărut în presă informația că Dragnea ar fi urmat să iasă din penitenciar săptămâna viitoare, într-una din zilele 4, 5 sau 6 noiembrie.

Sorin Dumitrașcu, lider de sindicat la ANP, a declarat la Digi24 că „deținuții au dreptul să primească recompense, problema e când deținuții VIP le primesc și mai repede și mai des”.

„Mai e și o problemă de legalitate. Legea prevede că deținuții care au și alte cauze penale în curs nu pot primi învoire sau permisie. Prima întrebare ar fi dacă s-a verificat acest aspect, pentru că știm că deținutul în cauză are și alte cauze penale”, a adăugat el, precizând că cinci luni e un termen „destul de scurt” pentru o astfel de „recompensă”.

Acesta a mai spus că alți deținuți la fel de „disciplinați” și „serioși” nu primesc învoiri de a ieși câte o zi din închisoare: „Sunt deținuți care nu primesc niciodată, majoritatea de fapt nu primesc niciodată. Cei care primesc, primesc după un an, doi sau mai târziu.”

Liviu Dragnea a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare pentru dosarul DGASPC Teleorman. El a fost arestat la o zi după alegerile europarlamentare, pe 27 martie.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here