Tribunalul Bucureşti a dat câştig de cauză companiei spaniole Comsa care a lucrat la Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva în procesul intentat CNAIR, după ce Compania de Autostrăzi a reziliat contractul invocând erori în construcție.

Ca urmare a deciziei instanței, statul român nu poate executa deocamdată garanţia şi devine incertă continuarea lucrărilor în regie proprie, pentru darea în trafic a celor 21 de kilometri de autostradă la finele lunii septembrie, potrivit Economica.net.

Tribunalul Bucureşti a admis vineri, 6 septembrie, cererea constructorului spaniol Comsa de blocare a executării garanţiei de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Decizia Tribunalului Bucureşti nu este, însă, definitivă şi poate fi atacată de CNAIR la Curtea de Apel Bucureşti.

De asemenea, CNAIR a atacat la Curtea de Apel Bucureşti şi unele hotărâri arbitrale prin care constructorii spanioli au obţinut probabil despăgubiri.

Deocamdată, situația celor 21 de kilometri dintre Ilia și Coșevița, parte din autostrada Lugoj-Deva, aproape terminați de firma spaniolă Comsa, este incertă. După rezilierea contractului cu Comsa, lucrările despre care ministrul Cuc spune că ar fi făcute prost de constructor ar fi trebuit să fie remediate în 2-3 săptămâni de angajații Companiei de Infrastructură, potrivit unui anunț făcut de oficialii români.

Constructorul spaniol al autostrăzii Lugoj-Deva îl acuză însă pe ministrul Cuc de rezilierea abuzivă a contractului și a adus acuzații grave către CNAIR, spunând că întârzierile lucrărilor au fost cauzate în principal de măsurile suplimentare solicitate de CNAIR pentru obținerea Acordului de mediu, fapt care ar fi prejudiciat financiar societatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here