Ludovic Orban, despre alianța PSD – Pro România: „Ponta nu a fost altceva decât un PSD-ist. Şi asta este şi acum”

Evenimentul ce a marcat preluarea mandatului de catre noul ministru al Sanatatii, Victor Costache, la sediul ministerului, joi, 7 noiembrie 2019. Inquam Photos / Ilona Andrei

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, spune că liderul Pro România, Victor Ponta, nu a fost altceva decât un PSD-ist şi asta este şi acum, precizând că Ponta a încercat doi ani să joace rolul de opozant al PSD, care nu i s-a potrivit.

Ludovic Orban a fost întrebat, luni, într-o conferinţă de presă, ce părere are despre posibila alianţă dintre PSD şi Pro România.  

„Această aşa-zisa alianţă, ea există de mult. Niciodată Ponta nu a fost altceva decât un PSD-ist. Şi asta este şi acum. Nu e nimic nou sub soare. Sigur că el a încercat vreo doi ani de zile să joace un rol care nu i se potriveşte, de opozant al PSD. Iată că astăzi practic se arată lipsa de realitate a conduitei pe care a avut în ultimii doi ani de zile. A revenit la matcă”, a afirmat Orban. 

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, spunea că PSD nu poate câştiga „un scor bun” la alegerile care urmează dacă rămâne „singur, izolat”, el adăugând că nu crede că social-democraţii sunt „pregătiţi” în acest moment să revină la guvernare. 

„Eu nu cred că PSD-ul e pregătit acum să se întoarcă la guvernare. Nu cred că Pro România poate guverna cu şapte la sută. (…) Dar avem obligaţia să pregătim o alternativă”, mai spunea liderul Pro România. 

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, s-a aflat, duminică, la Conferinţa anuală a Pro România, unde şi-a amintit cuvintele mamei sale, adresându-se celor din sală: „Haideţi, treceţi odată acasă!”.

Ciolacu a spus despre Victor Ponta, care acum conduce Pro România, că a fost un prim-ministru bun, dar a fost al PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here