Ludovic Orban, revoltat de faptul că Primăria Capitalei „difuzează reclame, în ciuda deciziei BEM”

Foto: INQUAM/George Călin

Preşedintele PNL, premierul Ludovc Orban, a afirmat că a văzut „cu tristeţe şi chiar revoltă” cum Primăria Capitalei continuă difuzarea de reclame în favoarea Gabrielei Firea, chiar în ziua alegerilor.

„Am văzut cu tristeţe şi chiar revoltă cum, în ziua alegerilor, Primăria Capitalei difuzează reclame, in ciuda deciziei BEM. Este o decizie pe care trebuie să o ia CNA. Pe banii cetăţenilor se face campanie pentru primarul PSD în funcţie. Fac apel către media să nu difuzeze aceste clipuri pentru că au caracter electoral şi pot constitui o influenţare a votului”, a afirmat, duminică, Ludovic Orban, citat de News.ro.

Întrebat despre acuzaţiile PSD cu privire la faptul că în mediul online PNL continuă campania electorală, Orban a afirmat: „Pe contul de FB a unui om fiecare face ce vrea. Pe conturile candidaţilor, niciunul nu mai face apel pentru un candidat sau altul. (…) Hoţul strigă hoţii. PSD a încălcat sistematic toată legislaţia electorală”. 

Biroul Electoral Municipal (BEM) Bucureşti consideră că spotul tv privind campania de consolidare a clădirilor istorice ale Capitalei este „un material de propagandă electorală” care „a fost şi este asociat eu imaginea primarului in funcţie”, membrii BEM argumentând că în clipurile difuzate pe posturile de radio şi televiziune există „mai multe elemente care conduc la asocierea cu primarul în funcţie”, conform deciziei care a fost făcută publică sâmbătă.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat sâmbătă că partidul pe care îl conduce va depune plângeri penale la DNA, după ce primul ministru al României a participat la mitinguri electorale în Dâmboviţa şi Giurgiu, după ce campania electorală a luat sfârșit. PSD a depus la Autoritatea Electorală Permanentă plângeri pentru folosirea, de către PNL a unor platforme online, de asemenea, în afara campaniei electorale, a mai anunţat Ciolacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here