Ludovic Orban se bazează pe negocieri individuale ca să adune voturile necesare pentru validarea guvernului

Ludovic Orban
Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Ludovic Orban spune că există o „certitudine” că vor fi 225 de voturi pentru învestirea guvernului său, iar restul de voturi necesare până la cel puțin 233 vor veni din negocieri individuale. Premierul desemnat a detaliat la Digi24 de unde va lua aceste voturi:

„Cu siguranță vor fi voturi și de la parlamentarii care astăzi sunt în PSD și vor fi voturi, probabil, și de la parlamentari Pro România care nu vor agrea această poziție de obstrucție pe a abordat-o domnul Ponta și care e aproape să fie aceeași cu poziția PSD”, a spus Ludovic Orban.

Premierul desemnat a dezvăluit că a discutat și cu doi dintre parlamentarii care nu au votat moțiunea de cenzură, anume Adrian Dohotaru și Oana Bîzgan, foști USR. Primul nu a sprijin moțiunea de cenzură deoarece a considerat PNL și aliații săi de atunci prea neoliberali și prea de dreapta. „Refuz să fiu părtaș la dezastrul neoliberal pe care îl prefigurează textul acestei moțiuni într-o posibilă guvernare viitoare” a transmis atunci Adrian Dohotaru. Iar a doua a fost absentă la moțiune că era plecată din țară și acum nu a spus nimic clar despre votarea guvernului.

Ludovic Orban a dezvăluit și ce le oferă aleșilor ca să-i convingă să voteze.

„Unora nu le oferim nimic. Altora le spunem că pur și simplu așa e corect, să voteze învestirea unui cabinet. E un comportament normal și firesc să nu se asocieze unui boicot rușinos și perceput de opinia publică într-un mod extrem de prost. Cu siguranță, acum nu vă pot dezvălui detaliile tuturor discuțiilor pe care le purtăm cu parlamentari, obiectivul nostru este să obținem sprijinul pentru învestirea guvernului, nu neapărat să luăm parlamentari în PNL” a afirmat premierul desemnat la Digi24.

Ludovic Orban a spus că este optimist că luni va fi cvorumul necesar, în ciuda boicotului anunțat de PSD și ProRomânia, și că guvernul PNL va trece.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here