Ludovic Orban și ziua decisivă pentru susținerea noului Guvern. Pe câte voturi se bazează PNL

Ludovic Orban
Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat, luni, că se intră „în linie dreaptă” cu învestirea Guvernului, el urmând a participa la şedinţa Birourilor reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului unde se stabileşte calendarul învestirii. Orban a precizat că a pregătit un document cu învestirea tuturor guvernelor din 1989, dar şi un document cu principalele probleme pe care trebuie să le rezolve un Guvern legitim. Orban a precizat că formaţiunile care au anunţat că susţin învestirea Guvernului deţin 225 de voturi şi există promisiuni din partea altor 9 parlamentari că vor vota. De asemenea, Orban a afirmat că se poartă discuţii cu alţi 20 de parlamentari pentru a fi convinşi să voteze.

„Intrăm pe linie dreaptă în procedura de învestire a Guvernului, voi participa la reuniunea Birourilor Permanente Reunite şi voi face o propunere de calendar pentru învestirea Guvernului, prezentând mai multe categorii de documente”, a afirmat, luni, Ludovic Orban.

Acesta a spus că a pregătit un documentar cu calendarul învestirii tuturor guvernelor din 1989, dar şi un document cu probleme care trebuie rezolvate de către „un guvern legitim cu capacitate deplină de exercitare a prerogativelor”.

„Astăzi vom avea un şir de întâlniri cu reprezentanţii formaţiunilor care au anunţat că susţin învestirea Guvernului”, a mai anunţat Orban, precizând că, la ora 13.30 se va întâlni cu delegaţia PMP, la ora 15.00 cu minorităţile, la ora 16.00 cu USR, la 17.00 cu UDMR şi la 18.00 delegaţia ALDE.

Premierul desemnat va semna acorduri politice cu partidele care susţin învestirea Guvernului. 

„Este o urgenţă extrem de mare referitoare la învestirea Guvernului pe care l-am prezentat”, a mai sus Orban.

Acesta a explicat că partidele care susţin învestirea Guvernului deţin 225 de voturi şi există promisiuni din partea altor 9 parlamentari că vor vota. De asemenea, Orban a precizat că se poartă discuţii cu alţi 20 de parlamentari pentru a fi convinşi să voteze.

Premierul desemnat a afirmat şi că se aşteaptă la boicotarea şedinţei de plen, în sensul în care se doreşte să nu existe cvorum, dar a afirmat că partidele care susţin Guvernul ar trebui să poată asigura numărul necesar de parlamentari.

Birourile reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului se reunesc, luni, pentru a stabili calendarul învestirii Guvernului Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here