Germania intenționează să interzică „provizoriu” unele călătorii ale germanilor spre destinații favorite din străinătate, pentru a întări lupta împotriva pandemiei de Covid-19, a anunțat miercuri o purtătoare de cuvânt a guvernului german, Ulrike Demmer.

Guvernul studiază „dacă există posibilitatea de a interzice provizoriu călătoriile spre destinațiile populare din străinătate”, a declarat ea, în condițiile în care rezervările pentru insula spaniolă Mallorca, în mod tradițional foarte apreciată de germani, au crescut substanțial odată cu apropierea sărbătorilor de Paști, relatează AFP și Agerpres.

Mai multe companii aeriene au oferit sute de zboruri suplimentare spre Insulele Baleare, suscitând o controversă în Germania, unde turismul în interiorul țării este în schimb interzis.

Spania, pe lista neagră de călătorie

Purtătoarea de cuvânt a guvernului german a explicat că are loc o acțiune concertată a mai multor ministere în această chestiune. Ea nu a precizat ce înțelege prin „destinații populare de vacanță în străinătate”, însă germanilor le place să meargă în special în zona Mării Mediterane, mai ales în Spania.

Mallorca, insula adesea calificată drept al 17-lea land german, a devenit simbolul unui turism în masă și puțin costisitor, cu zeci de zboruri care aterizează aici în vremuri normale în fiecare zi, venind din principalele orașe germane.

Goana după bilete pentru Palma de Mallorca a început după ce Institutul german Robert-Koch a decis să scoată insula, precum și alte regiuni spaniole printre care Valencia, de pe lista regiunilor ce prezintă riscuri legate de coronavirus.

Cetățenii din Marea Britanie care încalcă măsura izolării riscă amenzi de până la 10.000 de lire sterline, potrivit BBC. Persoanele care au fost testate pozitiv pentru coronavirus sau sunt contacți direcți cu o persoană confirmată pozitiv cu COVID-19 sunt obligate să stea în carantină. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here