„M-a tăiat, m-a tăiat!”. Unul dintre cei mai bogați români, închisoare cu suspendare pentru tentativă de omor. Detalii înspăimântătoare din dosar


Milionarul prahovean Mihai Tufan a fost condamnat, pe 20 octombrie, de Tribunalul București la 2 ani, 2 luni și 20 de zile de închisoare, pentru tentativă de omor, după ce în luna aprilie acesta a înjunghiat de mai multe ori o femeie de 36 de ani, directoare într-una dintre companiile sale. Decizia nu este definitivă, scrie Ziare.com.

De ce o pedeapsă orientată spre minim? Un rol important l-a avut recunoașterea acuzațiilor, faptul că Mihai Tufan nu are antecedente penale și că a avut mai multe acțiuni caritabile, perioada economică dificilă generată de criză sanitară SARS-CoV-2, când antreprenori din zona privată au întâmpinat greutăți financiare și periculozitatea redusă a acestuia, potrivit instanței.

Conform minutei, Tribunalul București a redus din pedeapsa durata reținerii și a arestării preventive de la dată de 10 aprilie 2020 la zi, și a menținut măsura arestării preventive în cazul omului de afaceri. Magistrații au confiscat cuțitul lui Mihai Tufan și au luat act de înțelegerea pe care acesta a făcut-o cu angajata sa, Daniela Huhulea. Milionarul a contestat decizia, conform portalului instanțelor.

Trebuie spus că la 47 de ani, Mihai Tufan este în „Top 50 cei mai bogați români”, cu o avere estimată anul trecut la 95 – 100 milioane de euro, conform clasamentului întocmit de revista Capital. El are afaceri în domeniul energiei și în imobiliare și, conform dezvăluirilor apărute în mass-media, e unul dintre acei „băieți deștepți din Energie” care încheiau contracte preferențiale cu statul. În seara de 9 aprilie anul acesta, milionarul a încercat să o omoare, cu mai multe lovituri de cuțit, pe Daniela Huhulea (36 ani), directoare la Elsid, una dintre companiile deținute de Tufan. Cei doi se aflau în mașina afaceristului, iar femeia era la volan. Lovitură principala a fost dată în zona gâtului, dar bărbatul ar fi continuat să o lovească în mod repetat cu cuțit în zona toracelui și abdomenului, în tot acest timp persoana vătămată încercând să se apere cu o mână și în același timp să nu scape de sub control autoturismul.

Femeia a reușit să frâneze, oprind mașina pe bandă din mijloc a sensului de mers, după care a deschis portiera și s-a aruncat pe asfalt pentru a scăpa, însă a rămas atârnată în centura de siguranță pe care uitase să o decupleze. Șoferii din trafic au oprit și au venit la mașină. Femeia era pe jos în dreptul portierei stânga-față, având centură de siguranță asigurată pe corp. Această era murdară de sânge pe față și pe gât, se ținea cu mâinile de partea stângă a gâtului, părând a vărsa și repeta totodată: „M-a tăiat, m-a tăiat, m-a tăiat!”

După ce au primit un apel la 112, polițiștii i-au găsit pe amândoi răniți. Au fost duși la Spitalul Elias, unde medicii s-au chinuit să-i salveze viața femeii.

În timpul anchetei, Tufan nu a dat inițial declarații în cursul urmăririi penale, prevalându-se de dreptul la tăcere. Ulterior și-a reconsiderat poziția procesuală și, audiat la dată de 24 iunie 2020, a explicat că în dată de 9 aprilie 2020 a avut o stare generală de agitație care a escaladat, generată de suspiciunile pe care le avea cu privire la efectuarea unor transferuri bancare neautorizate de către el și operate pe conturile sale personale, dar și ale societăților pe care le controla.

El a susținut că avusese dintotdeauna o relație bună cu persoana vătămată, neavând conflicte cu aceasta. Înainte de momentul atacului, Tufan era într-o stare de agitație, iar din acest motiv a luat o pastilă de Xanax, dar starea de rău s-ar fi agravat după ingerarea pastilei.

Instanța mai arată că raportului de expertiză medico-legală psihiatrică în acest caz nu a evidențiat simptome specifice afecțiunilor și tulburărilor de ordin psihic ale lui Tufan și nici elemente care să susțină o intoxicație a celui în cauză, acesta având discernământ la momentul comiterii faptei.

Pe 24 septembrie 2020, în față judecătorului, Mihai Tufan a recunoscut acuzațiile în fața instanței.

Articolul integral – AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here