Macron, despre apropierea sa de Rusia: A fost o decizie matură, o convingere istorică și strategică

sursa: kremlin.ru

Emmanuel Macron a vorbit despre motivele apropierii sale de Rusia, deși Moscova nu a încetat nicio clipă să fie o amenințare pentru UE, NATO și vecinii săi. Într-un interviu pentru serviciul în limba rusă al RFI, președintele francez a spus că nu a existat un singur eveniment care l-a făcut să se apropie de Vladimir Putin.

„A fost rodul unei gândiri îndelungate. Nu a fost un eveniment anume. A fost o decizie matură, o convingere istorică și strategică” a spus Macron pentru RFI.

Întrebat cum vrea să întărească relația cu Rusia, care își atacă vecinii și care disturbă „arhitectura comună europeană de securitate”, Macron a spus că nu se putea aștepta până când s-ar fi rezolvat toate conflictele. Mai mult, a tratat conflictul din Donbas ca ceva ce ar trebui trecut peste.

„Rusia a capturat o parte din Ucraina, iar noi am luat măsuri. Suntem de drumul spre rezolvarea conflictelor înghețate. Dar dacă aștepți să fie progrese în cazul tuturor conflictelor înghețate, ar treui să aștepți mult timp” a precizat Emmanuel Macron.

Atitudinea președintelui francez față de Rusia nu este nouă și pare să ia amploare. După eliminarea lui Qasem Soleimani de către americani, Macron a dat o declarație comună cu Vladimir Putin, aliatul regimului de la Teheran. De asemenea, el a spart unitatea NATO vizavi de desfășurarea de către Rusia a unor rachete interzise și a acuzat alianța că este „în moarte cerebrală”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here