Ministrul rus al Apărării, prăpăstios: Relația cu NATO se „degradează pe zi ce trece”

  Relația cu NATO se „degradează pe zi ce trece”, spune ministrul Apărării din Rusia, Serghei Șoigu.

  Prezent duminică în studioul televiziunii naționale Rossiya-1, oficialul rus a fost rugat să comenteze relația turbulentă dintre NATO și Rusia, relatează site-ul în limba engleză al Europei Libere.

  „Până acum cinci ani, am avut o cooperare destul de activă la Bruxelles. Am avut reprezentantul nostru acolo. Acum, paterenerii noștri se retrag din tot mai multe acorduri, alături de americani. Iar spațiul de securitate devine din ce în ce mai restrâns”, a explicat Serghei Șoigu.

  Nici agenția TASS, nici Interfax, care au preluat declarațiile ministrului rus al Apărării, nu au precizat contextul de „acum cinci ani”, în speță anexarea de către Rusia a Peninsulei Crimeea, care a aruncat în aer relațiile dintre Moscova și Occident.

  La summitul NATO de la Londra, secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, a subliniat că relația cu Rusia, în ciuda unor posibile progrese în viitor, va rămâne „una dificilă”.

  „Cred în acest trio: dialog-apărare-descurajare. Chiar dacă cred că putem îmbunătăți relația cu Rusia în viitorul apropiat, sunt conștient va fi o relație dificilă”, a afirmat șeful NATO.

  La bursa zvonurilor de la Moscova, Serghei Șoigu este cotat ca „moștenitorul” președinției Rusiei după ce Vladimir Putin va ieși din scenă.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here