Macron, duș rece pentru francezi: Populația „să se pregătească să traiască cu coronavirusul cel puțin până în vară”

Emmanuel Macron a transmis populației „să se pregătească să traiască cu coronavirusul cel puțin până în vară”. Avertizează că se vor înăspri restricțiile în următoarele săptămâni, dacă nu scade bilanțul zilnic, transmite Reuters.

Președintele francez a subliniat că se va putea discuta despre o relaxare a restricțiilor abia când numărul cazurilor se va stabiliza la 3.000-5.000 pe zi, nivel similar atins în luna august.

Numărul infecțiilor zilnice în Europa s-a dublat în ultimele zece zile, iar bilanțul total pe continent se apropie rapid de opt milioane de infecții și 250 de mii de decese. De asemenea, la nivel global, sunt peste 42 de milioane de cazuri și peste 1,1 milioane de decese.

De astăzi, în Franța, autoritățile extind restricțiile de circulație nocturnă în toate orașele mari, iar măsura vizează două treimi din populația țării. În același timp, valul doi al pandemiei a eliminat orice speranță pentru revenirea economică în următoarele câteva luni. Ieri, Franța a înregistrat un record peste 42 de mii de cazuri, după o creștere constantă în ultimele săptămâni.  

Totodată, alături de Spania, a depășit pragul de un milion de infecții. Referitor la Spania, premierul țării a anunțat vineri seara că țara ar avea de fapt peste 3 milioane de cazuri, nu un milion, cum arată datele oficiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here