Acasă Externe Madeleine Albright, prima femeie secretar de stat în SUA, a încetat din...

Madeleine Albright, prima femeie secretar de stat în SUA, a încetat din viață

Madeleine Albright, prima femeie care a deținut funcția de secretar de stat în SUA a murit miercuri, la vîrsta de 84 de ani, a confirmat familia pe Twitter, relatează Reuters și CNN.

Madeleine Albright a murit de cancer, precizează apropiații ei, care salută „un neobosit apărător al democrației și al drepturilor omului”.

Şefa diplomaţiei americane între 1997 şi 2001, Albright a fost o figură centrală în administrația președintelui democrat Bill Clinton, fiind mai întâi ambasador al SUA la Națiunile Unite, înainte de a deveni cel mai important diplomat al națiunii în al doilea mandat. Ea a susținut extinderea NATO, a făcut presiuni ca alianța să intervină în Balcani pentru a opri genocidul etnic, a căutat să reducă răspândirea armelor nucleare și a susținut drepturile omului și democrația pe tot globul, notează CNN.

Madeleine K. Albright, născută Marie Jana Korbelová în Praga, Cehoslovacia, a fost membră a Partidului Democrat din Statele Unit și prima femeie care a deținut funcția de ministru de externe al SUA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here