Majoritatea cazurilor de COVID-19 din provincia Jilin din China prezintă simptome uşoare

Provincia Jilin din nord-estul Chinei a înregistrat peste 20.000 de cazuri locale confirmate de COVID-19 în cea mai recentă etapă a focarului, majoritatea celor trataţi în spital prezentând simptome uşoare, potrivit comisiei sanitare provinciale, informează joi agenţia Xinhua, citată de Agerpres.

În provincia Jilin au fost înregistrate miercuri peste 2.500 de cazuri asimptomatice sau confirmate, a indicat comisia.

Zhang Li, director adjunct al comisiei, a declarat că peste 98% dintre cazurile tratate în spital prezintă simptome uşoare.

Changchun, capitala provinciei, a început joi o nouă rundă de teste ale acidului nucleic la nivelul întregului oraş.

Wang Ao, director adjunct al Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din provincia Jilin, a declarat că tulpinile variantei Omicron sunt mai greu de depistat şi foarte transmisibile, fără simptome evidente sau chiar asimptomatice.

„Sunt necesare mai multe runde de testare a acidului nucleic pentru a depista cazurile pozitive cât mai curând posibil, iar măsurile de control ar trebui adoptate pentru a limita în mod eficient epidemia”, a menţionat Wang.

Potrivit lui Zhang, în provincie a fost suplimentat numărul de saloane pentru persoanele testate pozitiv pentru COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here