Mama lui Oprișan, „bancă” pentru baronul de Vrancea și candidații PSD

Inquam Photos/Octav Ganea

Mama lui Marian Oprișan pare a fi sac fără fund pentru copilul său. După ce l-a împrumutat, în 2018, cu 51 de mii de euro, Lucia Gherarde, pensionară de la Confecția Focșani, și-a salvat din nou fiul de la falimentul din campania electorală, scrie Realitatea de Vrancea.

Potrivit sursei citate, ea i-a acordat un împrumut de 575.450 de lei, adică 117 mii de euro, înainte de campania electorală pentru alegerile locale din toamna anului trecut. O parte din banii de la mama sa au fost dați cu împrumut unor candidați PSD Vrancea. Unora le-au priit sumele, altora nu, unii au fost aleși, alții nu, cert este că sumele luate cu împrumut de la baron au fost decontate de la AEP (Autoritatea Electorală Permanentă), adică de la bugetul statului.

Potrivit declarației de avere din noiembrie 2020 a lui Marian Oprișan, acesta a primit un împrumut de 117 mii de euro la cursul de 4,9 lei/euro, de la Lucia Gherarde, mama sa. În aceeași declarație, actualul vicepreședinte al CJ Vrancea – fost candidat la alegerile locale de anul trecut, a împrumutat cu diferite sume mai mulți candidați la scrutinul din 27 septembrie 2020. De împrumuturile generoase au beneficiat următorii membri PSD:

  • Nicușor Halici – actualmente președinte al PSD Vrancea – 67 de mii de lei
  • Cristian Onia – consilier județean – 39 de mii de lei
  • Nicolae Țandără – candidat PSD la Primăria Gura Caliței – 6150 lei
  • Vladimir Păun – candidat, ulterior primar al comunei Răcoasa – 4 mii de lei
  • Mița Guriță – candidat PSD la Primăria comunei Urechești – 11.150 lei
  • Valentin Marcu – candidat, ulterior primar al comunei Valea Sării – 8150 lei.

Sumele primite cu titlu de împrumut de la Oprișan au fost folosite de candidați drept contribuție la campania electorală, ulterior decontate de la Autoritatea Electorală Permanentă. Dintre cei contactați pentru un punct de vedere doar Cristian Onia și Mița Guriță au dorit să lămurească situația. „Nu am avut cash la momentul respectiv și am apelat la domnul Oprișan care m-a împrumutat cu 39 de mii de lei. Banii au fost returnați după ce au fost decontați de la AEP”, a declarat Onia. Deși a precizat că există un contract semnat i autentificat la notar, până la acest moment Onia nu ni l-a pus la dispoziție.

Continuarea articolului – AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here