Managerul spitalului “Victor Babeș” din Timișoara: Am refuzat un copil de 10 ani și mi s-a rupt sufletul pentru că nu mai avem locuri

Medicul Cristian Oancea, managerul spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, a lansat un avertisment cu privire la situația critică din secțiile ATI, mărturisind că spitalul nu mai are locuri pentru a trata toți pacienții. Medicul a declarat că unitatea medicală a fost nevoită să refuze un copil de 10 ani, din această cauză.

„Am refuzat un copil de 10 ani și mi s-a rupt sufletul pentru că nu mai avem locuri”, a declarat medicul Cristian Oancea la Realitatea Plus

Medicul a povestit la Digi24 că a fost nevoit să le recomande angajaților DSP să se adreseze unui alt centru medical, mai aproape de Arad. „Noi am fost sunați dacă avem locuri și am spus că nu, pentru că asta e situația și le-am indicat să se adreseze următorului centru, mai aproape de Arad”.

Managerul spitalului „Victor Babeș” din Timișoara a atras din nou atenția asupra problemelor cu care se confruntă sistemul medical. „Suntem la capăul puterii, spitalele sunt pline și vedem în continuare mesaje de dezbinare. Le cerem în continuare oamenilor să fie solidari, ei ne spun nouă că suntem corupți, dar noi ne facem datoria până la capăt. Până la acest moment ne-am descurcat, dar acum trebuie să facem cumva să creștem capacitatea pediatrică COVID și le cerem părinților care au copii cu comorbidități să aibă grijă și să îi protejeze”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here