Manifestații violente la Roma împotriva certificatului verde

Mai mulți membri ai unui partid de extremă dreapta din Italia, Noua Forță (Forza Nouva), între care și doi lideri, au fost arestați duminică, după ciocnirile violente care au urmat unui protest împotriva permisului sanitar, la Roma, relatează AFP.

Sâmbătă seară, sute de protestatari s-au ciocnit cu poliția în centru Romei, devastând, între altele, și sediul CGIL, principala confederație sindicală din țară. Forțele de ordine au folosit tunuri cu apă şi gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe manifestanți, în cursul acestor confruntări care au durat mai multe ore.

„Cei responsabili pentru asaltul asupra sediului național al CGIL au fost arestați rapid. De prea mult timp aceștia acționează pentru a alimenta tensiunile și violențele”, a afirmat deputatul italian Federico Fornaro.

„Violența fascistă trebuie stopată imediat. Toate forțele democratice sunt astăzi alături de CGIL și forțele de poliție”, a declarat la rândul său senatorul italian Andrea Marcucci.

Potrivit presei italiene, 12 persoane au fost arestate, printre care Roberto Fiore, secretar național al Noii Forțe, și Giuliano Castellino, lideri al filialei din Roma a acestei mișcări.

Noua Forță este un partid de extremă dreapta neo-fascist creat în 1997 al cărui program prevede, printre altele, interzicerea avortului, stoparea imigrației și abrogarea legilor care pedepsesc incitarea la ură din considerente politice, rasiale sau religioase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here