MApN: Un bac fluvial militar acţionează începând din 11 iunie la Galaţi

Ministerul Apărării Naţionale va asigura un bac fluvial din dotarea Batalionului Nave Treceri Fluviale „Danubius” la Galaţi, pentru păstrarea fluidităţii traficului rutier de mare tonaj şi pasageri către localitatea I.C. Brătianu, Judeţul Tulcea, a informat un comunicat de presă al instituţiei, transmis Agerpres.

În urma reanalizării situaţiei operative de la nivelul judeţelor Galaţi şi Tulcea, pentru punerea în aplicare a măsurilor de decongestionare şi fluidizare a trecerii Dunării prin punctul de frontieră dintre Isaccea, România, şi Orlovka, Ucraina, prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, a dispus reconfigurarea misiunii Ministerului Apărării Naţionale. Având în vedere faptul că, pentru asigurarea unui volum mai mare pentru traversările între România şi Ucraina, agentul economic care operează trecerea cu bacul la punctul de frontieră a redislocat temporar un bac din flota proprie, de la Galaţi la Isaccea, Ministerul Apărării Naţionale va asigura un bac fluvial din dotarea Batalionului Nave Treceri Fluviale „Danubius” la Galaţi, pentru păstrarea fluidităţii traficului rutier de mare tonaj şi pasageri către localitatea I.C. Brătianu, Judeţul Tulcea”, a precizat MApN.

 

Sursa foto: Facebook

Bacul militar a fost deja instalat la punctul de trecere Galaţi – I.C. Brătianu, sâmbătă, 11 iunie, prima cursă fiind realizată în jurul orei 17.00.

Programul de funcţionare a bacului militar va fi zilnic, între orele 6.00 şi 20.00, la interval de 60 de minute între curse.

Nava militară care acţionează la Galaţi este un bac fluvial de tip catamaran, cu o capacitate totală de transport a autovehiculelor de 300 tone sau de 500 de persoane, la o singură cursă.

Batalionul Nave Treceri Fluviale ,”Danubius” este o unitate din organica Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”, cu rolul de a asigura mobilitatea forţelor prin trecerea acestora peste cursurile mari de apă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here