Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Liderul interimar PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți seară, la TVR 1, că fără PSD nu mai este democrație în România pentru că democrația presupune să existe și putere și opoziție, iar singurul partid de opoziție este cel social-democrat. Afirmația vine după ce președintele Klaus Iohannis a declarat marți că moțiunea simplă depusă de PSD în Senat a fost o „golăneală”.

Suntem deja obișnuiți cu această atitudine față de PSD a președintelui României. Sper din tot sufletul să fie atitudinea din primul mandat. Aștept atitudinea din al doilea mandat, din 22 decembrie. Posibil să fi rămas în jocul de campanie electorală. Dl Președinte Klaus Iohannis este și președintele meu, când ești ales președinte ești președintele tuturor românilor. Democrația există câtă vreme există și putere și opoziție. Dacă PSD dispare, în România nu mai există democrație, deoarece nu mai există opoziție. PSD este singurul partid de opoziție. Acesta este termenul constituțional în care președintele Iohannis trebuie să așeze lucrurile. Depunerea unei moțiuni este un gest constituțional al opoziției”, a spus Ciolacu.

Președintele Klaus Iohannis a catalogat, marți, de la Palatul Cotroceni, moțiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului de Finanțe, Florin Citu, care a trecut luni de Senat, ca fiind „o golăneală a PSD”, partid care demonstrează cu nu s-a reformat.

În primul rând dați-mi voie să clasific puțin așa numită moțiune simplă din Senat, pe care o consider o golăneală a PSD-ului. Vă spun și de ce consider așa. În primul rând, așa numita moțiune simplă nu îndeplinește criteriile din regulamentul Senatului în ce privește felul în care se întocmește o moțiune simplă. În al doilea rând am putut să observăm, sper, majoritatea, cu indignare, cum fostul ministru al Finanțelor, înconjurat de un grup nemotivat de vesel, de senatori PSD, trecând prin față sau prin spatele celui care dădea un interviu, a considerat că este momentul să jignească pe actualul ministru al Finanțelor într-un mod incalificabil în fața camerelor de luat vederi. Asta îmi confirmă că a fost o golăneală intenționată și nu un derapaj birocratic”, a declarat Klaus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here