Marcel Ciolacu îl vrea pe Robert Negoiță înapoi în PSD. Firea: Trebuie să ne pregătim de alegerile din 2024, dar nu cu oameni care folosesc partidul ca trambulină

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a dezvăluit, luni, că Robert Negoiță vrea să revină în partid și a arătat că este de acord cu această decizie, precizând că interesul partidului va trece peste “micile neînţelegeri care au existat”.

Am avut discuţii cu domnul primar Robert Negoiţă. Doreşte să revină în interiorul Partidului Social Democrat. E o decizie pe care o să o iau cu toţi colegii. Eu, personal, mi-aş dori ca domnul Negoiţă să revină în PSD. Am avut o discuţie la Comitetul Regiunilor, cu preşedintele din partea PES şi am dat o scrisoare ca domnul Negoiţă să reintre din partea socialiştilor în Comitetul Regiunilor şi a fost acceptat acest lucru.

Între oameni politici există şi anumite derapaje şi supărări interne. Dar cred că interesul PSD va depăşi aceste mici neînţelegeri care au existat. Cred că Robert Negoiţă a avut anumite derapaje şi decizii greşite politic şi chiar colegial. Aşa consider, i-am şi spus„, a declarat, la DC News, Marcel Ciolacu.

Gabriela Firea a dat de înțeles că nu este de acord cu această decizie și a transmis că PSD nu are nevoie de oameni care “folosesc partidul că pe o trambulină personală, după care, când echipa are nevoie de ei, aleg să dezerteze”.

Interesul românilor este să-i apărăm de o guvernare incompetentă. Interesul partidului este să rămână alături de oameni, să le apărăm drepturile. Prioritatea noastră este opoziția în interesul cetățenilor.

Categoric, trebuie să ne pregătim și pentru examenele din 2024, când vor fi 4 tipuri de alegeri: locale, europarlamentare, parlamentare și prezidențiale. Dar cu oameni respectabili, competenți, loiali, de cursa lungă. Și care nu folosesc partidul că pe o trambulină personală, după care, când echipa are nevoie de ei, aleg să dezerteze.

Voi spune și alte lucruri în interiorul partidului, în forurile de conducere, așa cum trebuie să procedeze orice politician respectabil. Nu vreau să dau apă la moară celor care speculează că în PSD sunt tensiuni”, a transmis președintele PSD București, Gabriela Firea.

Discuțiile privind reîntoarcerea edilului Sectorului 3 în PSD sunt mai vechi. În ianuarie, Negoiță spunea că a găsit și o soluție pentru ca astfel să nu-și piardă mandatul de primar, în condițiile în care a candidat pe listele formațiunii București 2020: fuziunea cu PSD.

De asemenea, au mai existat contre în public între Robert Negoiță și fostul primar general al Bucureștiului, Gabriela Firea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here