Marcel Ciolacu vizează șefia Camerei Deputaților. Florin Cîțu, candidat la Senat

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Marcel Ciolacu, liderul social-democraților, a anunţat că marţi îşi va depune candidatura pentru şefia Camerei Deputaţilor. A mai deținut această funcție în 2019, urmându-i lui Liviu Dragnea. Florin Cîțu va candida la șefia Senatului.

Mâine îmi voi depune candidatura pentru şefia Camerei Deputaţilor deoarece s-a conturat o majoritate. Am înţeles că şi domnul Cîţu îşi va depune pentru şefia Senatului„, a anunțat Marcel Ciolacu luni seară, într-o conferinţă de presă.

El a spus că a decis cu ceilalţi membri ai conducerii PSD să nu facă parte din guvern în acest moment, informează Hotnews.ro.

Șefia Parlamentului va fi dealtfel împărțită între PSD și PNL. Social-democrații au revendicat funcția de președinte al Camerei Deputaților, post cheie pentru controlul întregului Legislativ și al proiectelor de lege din domenii importante precum economie, educație și justiție.

Funcția de președinte al Senatului va fi preluată de către Florin Cîțu după negocieri ale liberalilor cu propriul șef de partid pentru a-l convinge să renunțe la o nouă nominalizare pentru funcția de premier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here