Camera Comunelor a aprobat, marţi seară, cererea premierului Boris Johnson de organizare a unui scrutin parlamentar anticipat pe 12 decembrie, informează postul Sky News.

Premierul Boris Johnson a introdus în Camera Comunelor un proiect de lege care prevede convocarea alegerilor parlamentare anticipate prin modificarea legii de desfăşurare a scrutinului la data fixată pentru finalul actualei legislaturi. Moţiunea de convocare a alegerilor parlamentare a fost aprobată cu 438 de voturi pentru şi 20 împotrivă, relatează Sky News. Această moţiune avea nevoie de majoritate simplă pentru a fi aprobată. Camera Lorzilor urmează să se pronunţe pe tema convocării scrutinului peste câteva zile, dar decizia va fi o formalitate, potrivit Mediafax.
Anterior, laburiștii, principalul partid de opoziție din Marea Britanie, și-au dat acordul pentru organizarea de alegeri anticipate, anunță AFP.

Condiția noastră de a exclude o ieșire fără acord este de acum îndeplinită”, prin amânarea datei Brexitului acceptată de Uniunea Europeană, a declarat Jeremy Corbyn, promițând lansarea „celei mai ambițioase și radicale campanii pentru o veritabilă schimbare„.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here