Marea Britanie impune noi sancțiuni împotriva Rusiei, în timpul vizitei lui Zelenski la Londra

Sursa: Twitter

Regatul Unit impune noi sancţiuni ”armatei ruse şi elitelor de la Kremlin”, miercuri, în timpul unei vizite-surpriză a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski la Londra, relatează CNN, potrivit News.ro.

Acest nou pachet de sancţiuni vizează entităţi care furnizează echipament militar – drone – Rusiei în cadrul invaziei Ucrainei, dar şi opt persoane şi o entitate cu legături cu ”reţele financiare nefaste care contribuie la menţinerea bogăţiei şi puterii în rândul elitelor de la Kremlin”, anunţă Guvernul britanic într-un Comunicat.

”Ucraina i-a arătat (preşedintelui rus Vladimir) Putin că nu se va rupe sub invazia sa tiranică. El a răspuns lovind fără discernământ zone civile şi infrastructura naţională critică în toată ţara”, denunţă în comunicat ministrul britanic de Externe James Cleverly.

”Noi nu-l putem lăsa (s-o facă). Trebuie să ne creştem susţinerea”, îndeamnă şeful diplomaţiei britanice.

”Aceste noi sancţiuni accelerează presiunile economice asupra lui Putin, subminându-i maşina de război, pentru a ajuta Ucraina să triumfe”, declară Cleverly.

”Sunt hotărât, în concordanţă cu legile noastre, ca Rusia să nu aibă acces la actiâve pe care le-am îngheţat până când nu-şi va înceta, odată pentru totdeauna, ameninţările la adresa suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale Ucrainei”, dă el asigurări.

Preşedintele ucrainean Zelenski a fost primit miercuri de către premierul Rishi Sunak. El urmează să se adreseze parlamentului şi să fie primit de către reglee Charles al III-lea.

”MARE ONOARE”

Zelenski a declarat că este o ”mare onoare” pentru el să se afle în Regatul Unit, după ce a sosit la numărul 10 pe Downing Street, reşedinţa premierului britamic.

Zelenski şi Sunak şi-au dat mâna în faţa reşedinţei şi au făcut cu mâna asistenţei, după care au făcut declaraţii de presă.

”Îţi mulţumesc foarte mult, Rishi, pentru că m-ai invitat. Iar pentru mine (este) o mare onoare să fiu aici în (Marea) Britanie”, a declarat Zelenski, care a mulţumit Regatului Unit pentru ”susţinerea mare încă din primele zile ale invaziei la scară mare”.

Relaţia sa bună cu Sunak va fi ”foarte importantă în securitatea ambelor ţări şi, bineînţeles, pentru securitatea întregii lumi”, a subliniat el.

Sunak i-a răspuns că este o ”mare plăcere” să-l primească la Londra.

”Avem foarte multe de discutat în această zi despre faptul că putem continua să susţinem Ucraina în lupta sa împotriva Rusiei”, a declarat el.

”Este un privilegiu să te avem aici. Vrem să fim alături de tine de-a lungul conflictului şi să ne asigurăm că eşti victorios”, i-a dat el asigurări.

Sunak l-a primit miercuri pe Zelenski pe Aeroportul Stansted, în nordul Londrei.

Consiliul European îl aşteaptă joi pe Zelenski la Bruxelles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here