Ambasada României la Washington: În 2022, a fost atins cel mai mare volum al schimburilor comerciale din istoria relaţiilor dintre România şi SUA

Sursa: Facebook

Volumul schimburilor comerciale între România şi Statele Unite ale Americii a fost de 5,13 miliarde de dolari în anul 2022, cel mai mare din istoria relaţiilor dintre cele două ţări, anunţă Ambasada României în SUA, potrivit News.ro.

”Veştile bune au sosit! Aşa cum am anticipat în urmă cu două luni, cel mai mare volum al schimburile comerciale din istoria relaţiilor dintre România şi Statele Unite ale Americii a avut loc în anul 2022, când acesta s-a situat la nivelul a 5,13 miliarde de dolari”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Ambasadei României în SUA.

Conform sursei citate, faţă de statisticile anului 2021, se observă că România îşi consolidează balanţa comercială printr-o creştere a exportului.

”Ne propunem ca în acest an să menţinem trendul ascendent prin promovarea intensă a comerţului între cele două ţări, astfel încât Parteneriatul Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii să înregistreze rezultate economice tot mai bune”, menţionează reprezentanţii Ambasadei.

Ambasada României la Washington a atras fonduri private de aproape 500.000 de dolari pentru promovarea ţării

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here