Marea Britanie închide şcolile. Critici pentru reacţia slabă la epidemia de coronavirus

Marea Britanie a ordonat miercuri închiderea şcolilor, unde învaţă milioane de copii, pe termen nedefinit, în urma criticilor privind reacţia slabă la răspândirea coronavirusului, transmite Reuters, preluat de News.ro.

Majoritatea şcolilor vor fi închise începând de vineri, dar unele vor rămâne deschise pentru copiii lucrătorilor din sectoare esenţiale, cum sunt cei din domeniul sănătăţii, a declarat în Parlament ministrul Educaţiei, Gavin Williamson.

“Ştiu că situaţia a devenit tot mai dificilă. Am spus anterior că dacă ştiinţa şi recomandarea se vor modifica, în sensul că menţinerea şcolilor deschise nu mai este în interesul copiilor şi al profesorilor, atunci vom acţiona”, a spus Williamson.

”Ne aflăm acum în acest stadiu. Epidemia de coronavirus se extinde într-un ritm mai rapid decât am anticipat”, a arătat ministrul.

Închiderea unui număr atât de mare de şcoli va avea un impact economic şi social major pentru a cincea mare economie din lume. Măsura va afecta vieţile a aproape 9 milioane de copii britanici şi obligă părinţii să stea acasă, în loc să meargă la serviciu.

Decizia a fost luată după ce directorii au fost nevoiţi tot mai mult să trimită copiii acasă, prin închiderea totală sau parţială a şcolilor, din cauza deficitului de personal.

Iniţial, Marea Britanie a evitat să urmeze exemplul Italiei, Franţei şi Spaniei, care au închis şcolile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here