VIDEO Marius Rădoi, fiul adjunctului IPJ Olt, mort într-un accident. Avea 20 de ani și era multiplu campion de tenis de masă

Marius Rădoi. Foto: Facebook

Un multiplu campion de tenis de masă din Olt a murit noaptea trecută, după ce maşina pe care o conducea a derapat într-o curbă şi a lovit un cap de pod, transmite Digi24.

Marius Rădoi era fiul adjunctului Poliției Olt și avea 20 de ani.

Cumplitul accident a avut loc pe un drum european, în comuna Negreni, judeţul Olt.

Tânărul, proaspăt student, era singur în maşină.

Impactul a fost nimicitor, iar medicii sosiţi la faţa locului nu au mai putut face nimic.

“La numai zece ani, Marius Alexandru Rădoi este cel mai bun produs al şcolii tenisului de masă din judeţul Olt, categoria juniori. Puştiul pare a întruni trăsăturile caracteristice unui tenismen: scund, incredibil de iute când este lângă masa de tenis şi cu o fire stăpână pe sine ce anunţă calmul dinaintea unui uragan,” scria ziarul Adevărul în 2011.

“Părinţii mei au fost cei care m-au îndrumat spre acest sport de care eu nu prea auzisem atunci. Cu timpul, a început să îmi placă şi mie”, povesteşte Marius. Ideea părinţilor s-a dovedit una înţeleaptă căci, la scurt timp după ce a învăţat ce poate face cu micuţa minge albă de plastic, premiile au început să “cadă” peste el. Cel mai important premiu al debutului în cariera de tenismen a fost în 2009, când a obţinut primul loc la Cupa CSS Slatina în faţa unor sportivi mai mari ca el şi cu o experienţă net superioară. Restul este istorie, cum spune o vorbă devenită celebră: în 2010 a repetat isprava din anul anterior la aceeaşi competiţie, iar anul acesta lucrurile au evoluat. Astfel, în cele opt luni ale anului, Marius Rădoi a adus acasă medalii de aur de la Cupa “1 Iunie” de la Zalău (30-31 mai) sau de la Cupa Primăverii – individual şi echipe (Giurgiu), asta ca să le amintim numai concursurile cele mai importante. De asemenea, la un concurs internaţional de profil desfăşurat la Malacky (Slovacia), unde au participat sute de sportive din mai multe ţări, Marius a obţinut medalia de bronz la proba de echipe, dar şi la cea de dublu.

Contribuţie decisivă pentru echipă

De departe însă cel mai important premiu rămâne aurul cucerit tot anul acesta la Giurgiu cu prilejul concursului naţional “Paleta de Argint”, cel mai prestigios concurs de tenis de masă adresat copiilor până în zece ani. 
“Până acum, cele două medalii de aur câştigate la Giurgiu rămân cele mai importante premii pentru mine, respectiv cele de la categoriile individual şi proba pe echipe. Aceste medalii sunt mai speciale pentru că, prin evoluţia mea, mi-am ajutat clubul (CSS-LPS Slatina, n.r.) să readucă la Slatina trofeul suprem <Paleta de Argint> pentru a cincea oară”, spune mândru Marius. 
Pentru a ajunge la performanţele din prezent, Marius a muncit şi munceşte enorm. Se antrenează zilnic timp de două ore la Liceul cu Program Sportiv din Slatina, sub atenta supraveghere a antrenoarei Felicia Coneschi, fiind component al echipei CSS-LPS Slatina.
Ca orice puşti, dar nu numai, Marius are un idol în sportul pe care îl practică – este vorba despre germanul Timo Boll, vicecampion mondial şi campion european, sportivul nr. 1 al Germaniei la tenis de masă. Printre alte pasiuni ale lui Marius se numără însă şi lectura, autorii preferaţi fiind Jules Verne şi Alexandre Dumas.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here