Consiliul de Administraţie al TAROM a numit un director general provizoriu, după ce pilotul Valentin Gvinda a anunțat că renunță la această funcție, notează Digi24.

George Costin Barbu a fost numit pentru un mandat de 4 luni, anunță un comunicat de presă.

George Costin Barbu a ocupat funcţia de director general al Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă începând cu anul 2015 până în prezent și este absolvent al Facultăţii de Inginerie Aerospaţială, specializarea Inginerie şi Management Aeronautic, potrivit comunicatului.

Gvinda a anunțat Consiliul de Administrație al transportatorului aerian că refuză oferta. Ar fi fost al cincilea director al Tarom într-un singur an, o performanță negativă pentru compania de stat care este pe pierdere de 11 ani. Anul trecut, TAROM a înregistrat o pierdere de aproape 183 de milioane de lei, iar ultimul an pe profit a fost 2007.

El a fost propus pentru această funcție după ce a fost demisă din funcția de director general al TAROM Mădălina Mezei, marțea trecută.

Marți, 15 octombrie, Mădălina Mezei a fost demisă din funcţia de director general al companiei aeriene Tarom, iar Consiliul de Administrație l-a desemnat director interimar pe Valentin Gvinda.

După ce a fost demisă, Mezei a acuzat că ministrul interimar al Transporturilor, Răzvan Cuc, i-ar fi cerut să țină la sol mai multe avioane în ziua moțiunii de cenzură, astfel încât unii parlamentari să nu poată ajunge la București pentru votul din Parlament.

DNA a demarat o anchetă în acest caz, iar Mezei a fost audiată astăzi. „Singura declaraţie e că sunt ferm convinsă că adevărul va ieşi la iveală. Mă duc şi spun adevărul”, a spus ea, înainte de a intra în sediul direcției anticorupție.

Răzvan Cuc a confirmat că s-a întâlnit miercuri seara cu Mădălina Mezei, dar a negat că i-ar fi cerut reținerea unor aeronave la sol în ziua moțiunii de cenzură. În schimb, recunoaște că s-a interesat ce parlamentari vin la București, dar spune că a vrut să se asigure că „totul e OK”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here