Mărturiile unei supraviețuitoare a epidemiei de coronavirus: Am amenințat medicii

O femeie de 73 de ani din Thailanda s-a vindecat de coronavirus după ce a petrecut mai multe zile, în carantină, sub atenta supraveghere a medicilor, relatează Sky News. Jaimuay Sae-ung a povestit că a contractat virusul ucigaș în decembrie, în timpul unei călătorii în China.

Imediat după ce s-a întors în țara natală, femeia a făcut febră și a început să se simtă din ce în ce mai rău: „Am aflat că am contractat coronavirusul abia după ce m-am întors de la spital”, a declarat Jaimuay Sae-ung, mama a șapte copii. „Am fost în stare de șoc. Eram obosită și nu mai puteam mânca”.

Bătrâna a fost internată la spitalul din provincia Nakhon Pathom, unde i s-au făcut mai multe analize în urma cărora a rezultat că, într-adevăr, se îmbolnăvise cu noul virus. Imediat a fost plasată în carantină.

„Nu înțelegeam de ce trebuie să rămân în camera de izolare. Am fost foarte stresată, dar copiii mi-au adus un telefon. E reconfortant că acum poți vedea chipurile celor cu care vorbești la telefon”.

Jaimuay Sae-ung a mai povestit că la un moment dat s-a certat cu medicii și cu asistentele, amenințându-i că dacă nu o externează mai repede va depune o plângere împotriva lor. După 10 zile, starea de sănătate a bătrânei s-a îmbunătățit, fiind externată la timp pentru a participa, alături de familie, la festivitățile cu ocazia Anului Nou Chinezesc.

„Este un caz extrem de rar. Suntem cei mai norocoși. Pur și simplu suntem foarte norocoși”, a declarat și Krittika Sae-ung, una dintre fiicele bătrânei.

Comisia națională de sănătate din China a anunțat că rata mortalității în cazul coronavirus este de 2,1% la nivel național. Cifra este mai mare în provincia Hubei, unde se află orașul Wuhan – 3,1%.

Un purtător de cuvânt al Comisiei a anunțat că 80% dintre victime aveau peste 60 de ani, iar 75% dintre victime sufereau și de o altă afecțiune.
În afara Chinei, prevalența virusului rămâne scăzută, cu 190 de cazuri raportate în peste 24 de țări.

În timpul unei întâlniri cu oficialii de rang înalt, președintele chinez Xi Jinping a denumit epidemia „un test major pentru China și capacitatea sa de guvernare”, pe măsură ce economia statului începe să fie afectată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here