Măsuri de relaxare după 15 iunie: Crește numărul persoanelor care pot participa la activități sportive sau evenimente private

Măsurile de relaxare care vor intra în vigoare luni permit creșterea numărului de persoane care pot participa la activități sportive sau la evenimente private, a anunțat vineri șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

De asemenea, se redeschid mallurile, ștrandurile cu piscine exterioare și sălile de fitness.

Alte categorii de activități care vor fi reluate începând cu 15 iunie: vorbim despre activitățile recreative și sportive care vor avea posibilitatea unui număr de participanți de cel mult şase persoane, față de prevederea anterioară de trei persoane; practic, se dublează numărul persoanelor în grup care participă la activități recreative şi sportive”, a anunțat Ionel Dancă vineri dimineață.

Tot de luni, crește și numărul persoanelor care pot participa la evenimente în spații închise.

Evenimentele private în spații închise se vor putea desfășura cu participarea a cel mult 20 de persoane, iar în spații deschise, cu participarea a cel mult 50 de persoane. Se vor relua, începând cu data de 15 iunie –  așa cum, de altfel, a fost discutat cu reprezentanții industriei de retail -, activitățile în centre comerciale, în mall-uri. Începând cu data de 15 iunie, va fi permisă activitatea operatorilor economici în aceste centre comerciale, cu excepția restaurantelor, cafenelelor, sălilor de joc sau cinematografelor. 

Vor fi reluate activitățile de administrare a ştrandurilor și piscinelor exterioare, precum și activitățile în sălile de sport și fitness și tratament balnear”, a mai precizat Dancă. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here