Măsuri extreme în Iran: Coronavirusul duce la eliberarea temporară a 70.000 de deţinuţi

Foto: Farzad Mohsenvand/ Unsplash

Iranul a eliberat temporar circa 70.000 de prizonieri, pentru a combate răspândirea noului coronavirus în închisori, a anunţat luni şeful sistemului judiciar din ţară, în timp ce autorităţile au raportat sute de infecţii noi şi alte zeci de decese, transmite News.ro, care citează Reuters.

În ultimele 24 de ore, în Iran au fost raportate 595 de cazuri noi şi 43 de decese. Numărul total al cazurilor a ajuns astfel la 7.161, iar cel al deceselor la 237, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

Şeful sistemului judiciar, Ebrahim Raisi, a anunţat eliberarea temporară a deţinuţilor în contextul măsurilor de combatere a uneia dintre cele mai grave epidemii cu noul coronavirus din afara Chinei, de unde provine virusul, şi una dintre cele mai ridicate rate de mortalitate din cauza acestei boli.

Raisi a spus că eliberarea deţinuţilor va continua „atâta timp cât nu provoacă lipsă de securitate în societate”, potrivit site-ului de ştiri Mizan.

Oficialul nu a oferit detalii despre momentul în care cei eliberaţi trebuie să revină în închisori.

Naţiunile Unite au anunţat luni că există deţinuţi iranieni infectaţi cu coronavirus.

„Rapoartele recente arată că virusul COVID-19 s-a răspândit în închisorile iraniene”, a declarat luni, la Geneva, Javaid Rehman, raportor special pentru drepturile omului al ONU în Iran.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here