Mecanism nou pe axa România-SUA: întâlniri lunare între ministrul de Externe și ambasador

Sursa: mae.ro

Ministrul român de Externe și ambasadorul SUA se vor întâlni lunar pentru trecerea în revistă a „întregului spectru de teme de interes bilateral”, se arată într-un comunicat de presă, dat publicității luni de MAE.

În cadrul întâlnirii de luni dintre Ramona Mănescu și Hans Klemm a fost abordat și memorandumul semnat anul acesta între România și SUA.

Comunicatul integral al MAE:

Ministrul afacerilor externe, Ramona-Nicole Mănescu, a avut astăzi, 7 octombrie 2019, o întrevedere cu ambasadorul Statelor Unite la București, Hans Klemm.

Cu această ocazie, Ministrul român al afacerilor externe și Ambasadorul SUA au inițiat un proces de consultări cu frecvență lunară, dedicat trecerii în revistă a întregului spectru de teme de interes bilateral.

Ministrul afacerilor externe a reiterat angajamentul ferm pentru extinderea, în continuare, a colaborării dintre România și SUA, inclusiv prin concretizarea potențialului generat de semnarea recentă a Memorandumului de Înțelegere privind cooperarea în domeniul nuclear civil.

De asemenea, Ministrul Mănescu a transmis interesul României pentru consolidarea dialogului cu SUA în toate temele relevante pentru securitatea regională, inclusiv în ceea ce privește securitatea aprovizionării cu energie.

Părțile au subliniat efectul pozitiv al recentelor vizite la nivel înalt la Washington DC și la New York pentru dinamizarea și aprofundarea Parteneriatului Strategic dintre România și SUA.

Foto: mae.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here